След като се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд

...
След като се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд
Коментари Харесай

Борисов като герой на Алеко Константинов в Брюксел

След като се срещна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и представителите на ЕНП, министър председателят Бойко Борисов беседва единствено с български публицисти в Брюксел. И за следващ път водачът на ГЕРБ сподели безподобен жанр и то по няколко тематики. Actualno.com показва точните думи на Борисов, свалени от видеозапис, показан от Министерския съвет, в идващите редове – без каквато и да е редакция.

" Това, което и през днешния ден на сътрудниците обясних, това ще ми е тезата и на Съвета (бел. ред. – през днешния ден вечерта и на следващия ден сутринта, 22 и 23 март). и нормално в такива случаи в никакъв случай не е това, което наподобява на пръв взор.
От една страна доста е плоско, доста е видно, доста брутално, доста насочващо в един миг, в който някой споделя това би бил ползата на президента Путин да си вдигне своята изборна интензивност. Аз не мисля, че имаше човек в света, който се съмнява, че Путин ще завоюва изборите – ни на Запад, ни на Изток. Още повече, че в случай че е правилно пък това, което споделят, че той може да повлияе на изборите на Съединените щати, би било за него детска игра да си го направи за своите избори – нали по този начин?!
Има един факт обаче, който е доста рисков, един факт, който изисква в цялата разследваща, контраразузнавателна, цялата колегия, която може да проверява сходни закононарушения, да се заеме в цели свят с това. Защо? Фактът е, че имаш терористичен акт – убити или в предсмъртно положение хора, в кома са сега – към момента са живи, по тази причина върша това конкретизиране, само че едва ли ще оживеят – и то с нервнопаралитичен газ. Със неразрешен от дълго време с конвенции, с какво ли не военен токсичен газ във Англия освен това. Който го е направил – дали е Русия, дали е терористична организация, дали е едикой си – ще кажат тези криминалисти, когато създадат следствието, само че безспорният факт е, че би трябвало непременно причинителите и на първо място поръчителите да бъдат разкрити. Защото това значи, че щом могат в ресторант във Англия да пуснат военен токсичен газ и стотици хора – 150 или какъв брой бяха цифрата, не е значимо, те могат да го пуснат и тук, в Брюксел. Затова сме и с лентичките през днешния ден 2 години (бел. ред. – Борисов показва към ревера си, където има закачена бяла лентичка) и същински съболезнования, само че единствено преди 2 години тук се направиха няколко терористични акта (бел. ред. – атентатът на летище " Завентем " в Брюксел и последвалият го в метрото на белгийската столица). И в случай че това е с нервнопаралитичен газ, с сходен газ, просто вие сами разбирате – това е чудовищно закононарушение във Англия, тъй като е с оръжие, което всички сме отрекли, забранили и отказали от него. Точно и то във Англия – не е в някоя по-малка или да кажете с по-слаби служби страна . Във Англия доставен този военен газ.
Затова смятам, че това закононарушение би трябвало да бъде фактически в прожектора, в лупата на цялата демократична и международна общност, тъй като в случай че не се намерят причинителите и поръчителите, ние всички ще живеем в голям боязън и неустановеност – това може да бъде пуснато в метро, може да бъде пуснато през вентилационни съоръжения, това може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали, в игрища и какво ли не. Така че ще моля към сътрудниците да вложим всичко, което имаме, в разкриването на това закононарушение – тъй като то ще ни даде доста и който го е направил, би трябвало да си понесе цялата грубост и суровост на интернационалните закони.”
Въпрос:
" Аз съм подозрителен човек. Когато знаем кой е, тогава ще го разясняваме. До този миг кой би споделил, че е сигурен ".
Въпрос:
" Ами в тази сфера, където имат ФСБ или бившето Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с МИ-5 и МИ-6 службите . За мен е значимо да разкрием поръчителите на това закононарушение – тъй като те могат да поръчат на всички места всичко”.

" Върви с цялостна мощ – дори Доналд Туск в този момент ми сподели: " Кога ще кацне, да го посрещна " . Двете страни сега – без значение, че Турция МИ Е комшия , аз съм сега освен ръководител, само че това е моето семейство, моите другари – Доналд и Юнкер. Подготвяме се доста и всички доста чакат от нас и това ни натоварва, тъй като по никакъв начин не е лесно”. Така Борисов отговори на въпрос ще има ли среща след три денонощия сред Ердоган и Европейския съюз във Варна, като добави: " Среща ще има, най-малко на този стадий ".
" Аз съм си сложил една-единствена цел, която също доста мъчно върви да се осъществя – това е продължение на съглашението за мигрантите и погашение на това, което имаме и което поехме като ангажимент към турската страна за тези 3,5 млн. мигранти. Вие бързо забравяте в България, само че аз доста добре помня единствено преди няколко месеца акцията когато беше – и Харманли, и Овча купел, протестите, палежите, багра, знамената, националистите – това може да се възобнови със страшна мощ и в хиляди пъти по-големи размери. Тази опция не ми харесва”, посочи още Борисов, евентуално имайки поради под " акция " предизборната акция (бел. ред. – протестът в Харманли беше през 2016 година).
Премиерът обаче несъмнено смая на тематика " енергетика ". " Много огромно напрежение и очакване, което аз не желая да поемам. И от Гърция, и от Кипър сътрудниците – ето в този момент Никос (бел. ред. – Анастасиадис, президентът на Кипър) пристигна: " Моля ти се – това, това, това ". " Викам – добре, само че когато вие си подписвахте " Посейдон " (бел. ред. – това е план сред " Газпром ", DEPA /гръцкият еквивалент на " Булгаргаз " / и Edison /италианска газова компания/, който е още единствено на база " съглашение " ), ТАП (бел. ред. – Трансадриатическият газопровод, който потегля от Азербайджан, стига до Турция и минава през Гърция, Албания и Италия, а Кипър няма никакво присъединяване ), ТАНАП (бел. ред. – това е газопровод единствено Азербайджан до Турция, а продължението му в действителност е ТАП, като ТАНАП и ТАП оформят така наречен Южен газов кулоар на Европейския съюз) и от Турция мина газта през вас, вие тогава не се обърнахте към мен да викате: " Моля ти се, Бойко, ти беше най-дисциплинираният, вие спряхте " Южен поток " поради лоялността си към Украйна, към Европейския съюз " – тогава такива приказки нямаше. Аз не съм отмъстителен, само че помня. " Е, по този начин беше, ма дай да забележим в този момент ".

" Неслучайно то стана като факсимиле – всички приказваме за новия програмен интервал " киберсигурност, киберзащита, организации за киберсигурност, европейска отбрана на персоналните данни, компютрите, имейл адресите и какво ли не ". ", сподели Борисов, откакто сътрудник му сподели фотография на ЕГН-то му, което свободно върви в онлайн пространството и министър председателят с държанието си удостовери, че информацията е вярна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР