След като съдът обяви за незаконно разпускането на парламента във

...
След като съдът обяви за незаконно разпускането на парламента във
Коментари Харесай

Борис Джонсън отлетя спешно за Лондон

След като съдът разгласи за нелегално разпускането на Народното събрание във Англия, Борис Джонсън прекъсна визитата си в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации и отлетя още веднъж към Лондон, предават Sky News, представени от организация "Фокус ".

Джонсън се завръща в родината си на фона на апели за оставката му поради решението му да приключи краткотрайно работата на Народното събрание в Лондон.

След като Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че решението на премиера Борис Джонсън за пророгация на законодателния орган е нелегално, ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу настоя, че Народното събрание би трябвало да се „ свика без закъснение “.

В изказване той акцентира: „ Приветствам решението на Върховния съд, според което пророгацията на Народното събрание е противозаконна.

Съдиите отхвърлиха изказванието на държавното управление, че закриването на Народното събрание за пет седмици е просто общоприета процедура, с цел да се даде опция за ново изявление на кралицата.Като стигнаха до заключението си, те потвърдиха правото и задължението на Народното събрание да се събере в този решителен миг...

Като олицетворение на нашата парламентарна народна власт, Камарата на общините би трябвало да се свика неотложно. За тази цел в този момент незабавно ще се съветвам с партийните водачи ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР