След като напусне Европейския съюз, Великобритания повече няма да може

...
След като напусне Европейския съюз, Великобритания повече няма да може
Коментари Харесай

ЕС отказва на Великобритания право да участва в схемата европейска заповед за арест след Брекзита

След като напусне Европейския съюз, Англия повече няма да може да взе участие в схемата "европейска заповед за арест " за изгонване на обвинени нарушители, съобщи през днешния ден основният договарящ за Брекзита от страна на Брюксел Мишел Барние, представен от ДПА.

Европейската заповед за арест изисква страните членки да предават свои жители на друга страна от Европейски Съюз, в случай че те са търсени там по отношение на тежко закононарушение. Такава заповед беше употребена за изгонването на терористи след атентатите в Париж и Брюксел. Британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис прикани по-рано този месец Англия да остане в схемата и след излизането си от съюза, защото е екстрадирала над 10 000 нарушители от въвеждането й.
Само че позицията на Англия по Брекзита - в това число отводът от юрисдикцията на Европейския съд, "означават, че Обединеното кралство не може да взе участие в схемата Европейска заповед за арест ", посочи Барние в тирада в Агенцията на Европейски Съюз за главните права във Виена.

"Това не значи, че не можем да работим дружно по екстрадиции ", добави той и изясни, че е допустимо да се приспособяват процедурите, които се употребяват отвън рамката на Европейски Съюз.
Барние съобщи също, че след Брекзита Англия повече няма да е член на Европол и Евроджъст - полицейската и юридическата работа на Европейски Съюз. Той означи, че съдействието сред двете страни след раздялата ще би трябвало да бъде проведено по различен метод.

Британският преговорен екип твърдеше, че съдействието в региона на сигурността след Брекзита би трябвало да се базира на съществуващите близки връзки, до момента в който Европейски Съюз счита, че сегашните нива на взаимоотношение не може да се копират отвън "екосистемата " от правила, съдилища и политическа инфраструктура на блока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР