След като част от големите фаворити на това световно първенство

...
След като част от големите фаворити на това световно първенство
Коментари Харесай

Днес на световното: Мексико и Япония застават на пътя на Бразилия и Белгия

След като част от огромните любимци на това международно състезание си потеглиха, Бразилия се впуска във етапа на директните елиминации, с вяра не повтаря грешките на другите. Петкратните международни първенци срещат Мексико в първия мач от днешната стратегия на международното.

В 17 часа в Самара футболистите на Тите ще се изправят против отбора, който победи първенеца от преди четири години Германия. Освен мексиканците, различен проблем за Бразилия ще бъде 35-градусовата горещина, каквато е планувана в часовете към дуела.

С две победи и тъждество дотук, както и единствено един позволен гол, Бразилия демонстрира постоянна игра. Мексико беше на висота в първите си две срещи, само че по-късно се срина против Швеция, губейки с 0:3.

" Те са постоянен тим и това, че са изгубили не ни заблуждава. Победиха Германия с доста постоянна игра, по тази причина ще сме деликатни. Доста са положителни на контраофанзива и имат сериозна скорост в предни позиции ", сподели Тиаго Силва за противниците на Бразилия.

 Днес на международното: Мексико и Япония застават на пътя на Бразилия и Белгия
© Reuters

В отбора на петкратните международни първенци е възобновен Марсело, който получи травма в последния мач. Извън сметките обаче е Дъглас Коста, който е с мускулна контузия.

Треньорът на Мексико Хуан Карлос Осорио обаче предизвести, че тимът му няма да играе, както с Германия, а може да изненада.

" Ние сме разнороден тим и имаме задоволително качество в средата на терена. Вярвам, че можем да държим топката и в случай че се постанова ще го създадем. Не бива да даваш прекомерно доста самодейността на мощен тим като бразилския ", сподели Осорио.

Мексико се надява да нанесе първа за губа на Бразилия от 20 мача насам.

В 21 часа е другият осминафинал, който опълчва Белгия и Япония. " Червените дяволи " започнаха шампионата с вяра не просто да стигнат директните елиминации, а да създадат нещо значимо, до момента в който за Япония е триумф, че излезе от доста равностойна група.

Азиатците обаче не се намират в най-хубавата си форма, като имат единствено две победи в последните си девет мача и дотук на шампионата позволиха гол във всяка една среща. Освен това Япония в никакъв случай не е стигала по-напред от осминафинал.

Белгия отпадна на четвъртфинал преди четири години, само че в този момент упованията пред надареното потомство на страната са по-големи. Въпреки това селекционерът Роберто Мартинес не си прави илюзии, че мачът ще бъде елементарен.

 Днес на международното: Мексико и Япония застават на пътя на Бразилия и Белгия
© Reuters

" Японските играчи имат огромна сила и дисциплинираност, което ги прави доста сложни за превъзмогване. Имат футболисти, които са били в мощни тимове в Европа, тъй че аз чакам доста тежък мач ", сподели Мартинес.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР