След като бе най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран

...
След като бе най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран
Коментари Харесай

Макс Верстапен бе най-бърз и във втората тренировка в Саудитска Арабия

След като бе най-бърз в първата свободна подготовка преди Гран При на Саудитска Арабия по-рано през днешния ден международният първенец във Формула 1 Макс Верстапен даде най-хубавото време и във втория час за подготовка в Джеда.
 Верстапен над всички на старта на уикенда в Джеда Верстапен над всички на старта на уикенда в Джеда
Въпреки залеза на слънцето и понижаването на температурите на въздуха и асфалта Верстапен съумя да стигне до единствено 1:29.603 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, а по-рано той реализира 1:29.617, още веднъж с меките смеси за този уикенд. Сега опаче преследвачите на нидерландеца бяха по-близо до него, защото преднината на международния първенец по отношение на втория – Фернандо Алонсо бе единствено 0.208 секунди.

Испанският водач на Астън Мартин реализира своя топ резултат във втората си летяща обиколка с меките сликове, откакто позволи неточност при прекосяването на завои 22 и 23 в първия скоростен тур. Преди тази си неправилност двукратният международен първенец се движеше с движение, което щеше да му отреди първото място в сесията даже и след обиколката на Верстапен, която бе записана малко по-късно.

Топ 3 в края на втория час за подготовка край крайбрежията на Червено море добави съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.299 секунди по-бавен от нидерландеца. Четвърти се подреди водачът на Алпин Естебан Окон (+0.436), а челната петица затвори Джордж Ръсел от Мерцедес, който изостана с 0.467 от водача.

Двамата водачи на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц се класираха едвам девети и десети в хода на втората подготвителна сесия в Джеда, като те бяха със надлежно 0.738 и 0.989 по-бавни от Верстапен. В лагера на „ Черните кончета “ имаха очаквания, че този уикенд те ще са по-близо до Ред Бул, само че в случай че се съди по показаното през днешния ден, това няма да е по този начин. Освен ниското движение по време на спортните симулации Леклер имаше и няколко казуса със своята задвижваща система.

Във Ферари ще имат още един час за подготовка преди втората подготовка за сезона, с цел да поправят държанието на SF-23 в Джеда. Той ще започва на следващия ден в 15:30 часа българско време, а самата сесия за място е планувана за 19:00 часа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР