След изключително успешната си американска премиера в емблематичната зала Карнеги

...
След изключително успешната си американска премиера в емблематичната зала Карнеги
Коментари Харесай

Феноменалният пианист Хаваши с първи концерт в България

След извънредно сполучливата си американска премиера в емблематичната зала Карнеги хол в Ню Йорк и безбройните претъпкани Арени в Европа, Хаваши прави своя извънреден български дебют на 27 ноември в НДК. Пианистът, пред чиято музика никой не остава апатичен, ще се показа в София с последното си блестящо концертно шоу - Havasi Concert Show.

Хаваши е един от най-очарователните и разнородни млади композитори в света през днешния ден. Неговата новаторска музика не наподобява на всичко, което сте чували преди - пресен, буен и в това време занимателен. Неговите концерти са 100 % авторски, творбите му съчетават дълбочината и дисциплината на класическата музика с ослепителното многообразие на международната музика и чистата мощ на рока. Концертите му са едно необикновено музикално пътешестване. Шоуто на Хаваши сплотява соло пиано с голям брой надарени музикални солисти и рок барабани на една сцена. Музикантите придвижват публиката в едно завладяващо пътешестване посредством непрекъснато разгръщащи се музикални подиуми. Сменят се разнообразни настроения и това за публиката е необикновено интензивно прекарване, като разходка на въртележка от страсти, усъвършенствана от най-новите технологии в озвучаването и осветлението, както и в сценографията и видеопроекциите.

Един от най-големите акценти на шоуто е " борбата на инструментите ". Двама велики реализатори свирят на едно и също музикално сърце. Хаваши - типичен пианист, подготвен в консерваторията, и Енди, рок барабанистът, се появяват дружно на една и съща сцена, обединени в споделено предпочитание да вършат страхотна музика, кръстосвайки разнообразни жанрове. Тяхното осъществяване е по едно и също време и съдействие, и двубой - омагьосващ конфликт, който основава музикални искри. Това осъществяване прави ненадейно изобретение - барабаните могат да са нежни, а пианото - ударна мощ.

Цялото шоу е в стила на Лас Вегас, основано е на истинската идея на американския изобретателен шеф Брайън Бърк (шоуто на Селин Дион " Новият ден ", Лас Вегас, Il Divo, Америка има талант) и френския образен дизайнер Жил Папайн, и е същински празник на интернационалната просвета.

Havasi Concert Show е спиращо дъха развлечение за цялото семейство, където децата могат да се сблъскат с типичен принадлежности в съвременно шоу, на което в действителност ще се насладят. За разлика от обичайните концерти на класическата музика, на това неповторимо и възбуждащо въображението шоу не е проблем, в случай че детето не може да мирува тихо през целия концерт, без да показва насладата и ентусиазма си. Родителите са безусловно насърчавани да заведат децата си на възраст над 3 години и нагоре.

За Хаваши

Завършил е световноизвестната Музикална академия „ Франц Лист “ и е с дълбоки знания за класическата традиция. Но той се стреми да прави и типичен инструментали, свързани със актуалната ера, с дълбочина, само че по занимателен метод.
Хаваши е един от редките модерни композитори с харизма на рок звезда, която може да продаде до последното място концерти на огромни игрища.

Той е изпълнявал истинските си композиции в най-престижните зали в света като Карнеги Хол в Ню Йорк или Операта в Сидни. Той свири пред 46 000 души, изпълвайки зала Арена в Будапеща четири пъти в един уикенд. През последните години той също продава залите Mercedes-Benz Arena в Берлин, Tauron Arena в Краков и Wiener Stadthalle във Виена. Havasi Concert Show е интернационален концерт на Billboard номер 2, албум номер 1 в iTunes и безспорен номер 1 на Deezer: номер 1 като актьор, номер 1 за албум и номер едно за ария.
 Деца ще посещават спектакли и концерти, свързани с образователния им материал
Концертът е проведен от организация " Бг Саунд Стейдж ". Билети са продават в мрежата на Ивентим и онлайн от www.eventim.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР