Единственото списание, посветено на танца, ще представи днес шестия си

...
Единственото списание, посветено на танца, ще представи днес шестия си
Коментари Харесай

„Списание за танц“: Как изкуството претворява действителността вече шест години?

Единственото списание, отдадено на танца, ще показа през днешния ден шестия си брой. То излиза един път годишно от 2019 година насам. Представянето му ще бъде на сцената на „ Топлоцентрала “ довечера. Повече - от основния редактор Ангелина Георгиева и танцьора Даниел Денев. 

Ангелина Георгиева приключва театрознание в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “, където понастоящем е основен помощник. Специализира в Свободния университет в Берлин. Съредактор е на онлайн платформата за модерни изпълнителски изкуства dramaturgynew.eu, основен редактор е на „ Списание за танц “ и е част от публицистичната гилдия на списанието за спектакъл “Homo Ludens ”. Автор е на голям брой публикации, съорганизатор и помощник е на редица начинания в полето на актуалните изпълнителски изкуства. 

Даниел Денев е професионален танцьор по спортни танци. Носител на купа България, част от националният тим по спортни танци и вицешампион по общоприети танци. В интервала 2011-2016 той е един от професионалните танцьори в телевизионното шоу “Dancing with the stars ” във Виетнам. Хореограф на формати The Voice Vietnam и XFactor. От 2021 Даниел живее в България, където опитва и изследва взаимовръзката сред техниката на спортните танци и свободното придвижване при актуалният танц. Преподава танцова медитация и движенчески класове, като се концентрира върху медитативното и лечебното деяние на танците/движението. Активен танцьор и пърформър в представления на Жана Пенчева, Християн Бакалов, Силвия Чернева, Ива Свещарова и Вили Прагер. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР