След изключително тежкия и оспорван двубой срещу квалификанта Макензи Макдоналд,

...
След изключително тежкия и оспорван двубой срещу квалификанта Макензи Макдоналд,
Коментари Харесай

Димитров: Опитът ми помогна, играх под средното си ниво


След извънредно тежкия и оспорван дуел против квалификанта Макензи Макдоналд, международният номер 3 Григор Димитров призна, че е играл под междинното си равнище и няколко основни точки са решили борбата сред двамата на "Род Лейвър Арина". Нашият тенисист бе надалеч от най-хубавата си форма против 186-ия в света американец, само че в последна сметка сподели темперамент, с цел да се наложи с 4-6, 6-2, 6-4, 0-6, 8-6 и да се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън.

„ Една от огромните промени в играта ми в последно време е, че съумявам да спечелвам няколко извънредно значими точки. Съумявам да се абстрахирам, когато ударите на съперника се получават, а след това да се върна в играта.

Като изключим втория сет, всичко беше извънредно мъчно. Той нямаше какво да губи, тъй като играе на „ Род Лейвър “ и то против третия в света. Той имаше невероятна тактичност и беше извънредно нападателен “, съобщи Димитров.

„ Ако би трябвало да бъда почтен, играх може би под междинното си равнище в днешния мач. Опитвах се да остана положително надъхан във всеки един миг. Познавам чувството, което Макдоналд имаше. Да нямаш какво да губиш, да ти се получават ударите. Той направи един необикновен мач и заслужава доста почит. Какво мога да кажа – имах извънредно тежък ден. Трябваше да се боря до дъно. Смятам, че опитът ми оказа помощ доста. Всичко се реши от няколко основни точки", разяснява българинът.

„ В мач като този, се стремиш да гледаш единствено и само напред. Опитвах се да мисля върху своята игра и да я развъртвам. Знам, че би трябвало да направя доста повече в идващите мачове, с цел да ги печеля. Ще се изисква доста повече от мен, с цел да мога да приключвам мачовете си малко по-лесно “, приключи Димитров, който в идната фаза на конкуренцията ще срещне руснака Андрей Рубльов. Мачът сред двамата от трети кръг ще се играе в петък. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР