След изборите видяхме, трудната задача, но ни беше ясно, че

...
След изборите видяхме, трудната задача, но ни беше ясно, че
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Коалиционно управление няма да е с голямо удоволствие

След изборите видяхме, сложната задача, само че ни беше ясно, че жителите упорстват да се разберем и да работим дружно. Пречките и компликациите са същите както и преди месец и половина. Това съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ в ефира на Българска национална телевизия.

„ Води ни ползата на България. Осъзнаваме, че ще понесем електорални вреди върху партията”, акцентира тя.

„ Коалиционно ръководство няма да е с огромно наслаждение. Отговорността към България ни тласка да приказваме с тях за кабинет и да създадем доста взаимни отстъпки. Направихме всичко допустимо, време е взаимни отстъпки да се вършат и от другата страна”, сподели още тя.

„ Без изменение в конституцията направихме немалка крачка. Българска социалистическа партия безусловно изплашени излязоха от залата, когато се гласуваше, само че всички партии желаят правосъдна промяна. Цената е поискани имунитети и оставки”, добави Захариева.

На въпрос изгубиха ли своя съдружник Движение за права и свободи след договарянията с ПП-ДБ, тя изясни: „ Движение за права и свободи ще се търсят за правосъдна промяна. Конституционна промяна не може без гласовете на 160 депутати, съгласно мен дори е хубаво да има и над 200.”

„ Надявам се ПП-ДБ да са осъзнали, че до момента в който партиите се бият една с друга, най-после ще унищожим парламентаризма. Не значи, че ще се заобичаме и ще си имаме доверие. Хората чакат от нас действия”, безапелационна е тя.

За това дали ще упорстват за свои министри в едно съдружно държавно управление с ПП-ДБ, тя изясни: „ Настояваме за ясна споделена отговорност. Мисля, че може би колкото повече опит имаш, разбираш, че това не са някакви министерски постове, а е голяма отговорност.”

„ От устата на Асен Василев са най-проблемните фрази – за чистките, за подписите с кръв. Един човек ли ще бъде пленник за държавно управление? Мисля, че наличието на Василев ще затрудни работата на кабинета”, добави още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР