След хаоса с въвеждането на електронните винетки премиерът Борисов поиска

...
След хаоса с въвеждането на електронните винетки премиерът Борисов поиска
Коментари Харесай

Експерт: Ръководството на АПИ превърна пътищата ни в убийци

След хаоса с въвеждането на електронните винетки министър председателят Борисов изиска оставката на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов.

От началото на новата година всички водачи трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава неточности или блокира. Заради това преди дни министър председателят разпореди двама ръководители в АПИ и един от съветниците на районния министър да понесат отговорност поради недобрата организация.

" Случилото се с електронните винетки пресъздава хаоса в цялата пътнотранспортна система на страната ни. От Института по пътна сигурност от много време насам настояваме за оставката на цялото управление на АПИ. Проблемът не е в самите хора, а в метода на ръководство на системата ", разяснява в студиото на " България заран " Богдан Милчев от Института по пътна сигурност, предава BULGARIA ON AIR.

По думите му точно това управление е трансформирало българските пътища в най-голямата опасност за живота на жителите.

" Няма седмица, в която да не ескалира някакъв сигнал. Хаосът с винетките не е най-големият скандал. Просто сме привикнали парите ни да изтичат някъде, неефективно ръководени. В момента няма никакво значение дали едно име ще се смени с друго. Необходима е нова философия ", акцентира още Богдан Милчев.

Като член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " бе освободен Веселин Давидов, който дава отговор за електронната система за събиране на такси за потребление на републиканската пътна мрежа.

По-рано с постовете си се разделиха още Антон Антонов, шеф на Националното тол ръководство в АПИ и Радослав Николов, консултант в Политическия кабинет на министъра на районното развиване и благоустройството.

dunavmost.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР