След грижите на медицинския екип бебето било изписано с тегло

...
След грижите на медицинския екип бебето било изписано с тегло
Коментари Харесай

„Живо чудо“. В Япония спасиха бебе, родено с тегло от 268 грама

След грижите на медицинския екип бебето било изписано с тегло 3,2 кг.

Най-малкото недоносено бебе в света оживяло и се прибрало вкъщи пет месеца по-късно.

Бебето се родило на 24-та седмица от бременността в един от родилните домове в Токио през септември 2018 година, тежестта му по това време било единствено 268 грама, а височината му е 22 сантиметра. Било колкото огромна глава лук.

 бебе-с-тегло-268-грама

От болничното заведение му дали прозвището „ миничудото “. Японските лекари не давали никакъв късмет за оцеляване, само че създали всичко допустимо да го спасят.

Бебетоо незабавно било сложено в кувьоз – уред за недоносени бебета. След това било хранено със сонда, а по-късно изцяло минало на кърмене.

В продължение на пет месеца, през които дребният Рюсуке бил в болничното заведение, майка му изцеждала мляко, а лекарите напоявали тампони в него и го поднасяли към устата на бебето, с цел да може да получи потребни субстанции.

Майката на бебето признава, че това е бил най-трудният интервал в живота й. Самата тя не вярвала, че детето може да оцелее, само че от самото начало се молела.

 японско-бебе

Жената даже не можела да допре сина си, той имал изцяло транспарантна кожа. И когато на кантара почнали да се появяват първите спомагателни грамове, майката била на седмото небе от благополучие.

Всичко приключило добре. Според лекарите бебето се е развило не по-зле от доносените бебета.

След пет месеца настойчиво лекуване и кърмене детето е изписано от болничното заведение с тегло 3,2 кг, колкото обикновено новородено.

 японско-семейство

 

Днес нищо не заплашва здравето му, той е напълно обикновено и щастливо дете.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР