След голямата криза от 2010 година имаше много по-голям оптимизъм

...
След голямата криза от 2010 година имаше много по-голям оптимизъм
Коментари Харесай

Радосвет Радев: В момента българският бизнес е оставен на кучетата и да се оправя сам

След огромната рецесия от 2010 година имаше доста по-голям оптимизъм в бизнеса в сравнение с през днешния ден. Тогава предриемачът вярваше, че нещата ще се оправят. Днес не е по този начин и това се дължи на обстоятелството, че ограниченията на ръководещите са "оперетни ". Днес предриемачът си споделя - ще се оправя самичък.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по БТВ ръководителят на БСК Радосвет Радев във връзка икономическата обстановка в страната подбудена от Коронавирус рецесията.

"Икономическите ограничения на държавното управление се извършват и случват действително след 8 месеца. В другите европейски страни ограниченията се случват след пет календарни дни. Това ми припомня на репликата от известния български филм - тате ще ми купи колело, но различен път. Най-болното е, че българският бизнес е живо създание и се пробват да го унищожат. Държавата унищожава конкурентноспособността на българския бизнес за дните след края рецесията. В момента българският бизнес губи всички свои преимущества. Той е сотавен на кучетата или да се оправя самичък ", сподели още той.

"Предприемачите понижават с 56% проектите си за вложения. Българският бизнес е дал 400 млн. лв. за мярката 60/40, а е получил 225 млн. лв. за ликвидна поддръжка. Тези числа споделят всичко. Най-голямата помощ за биснеса беше кредитната почивка. Друга чудесна мярка е за дребните и междинни предриятия, само че договорите по нея ще стартират да се подписват в края на януари и началото на февруари следващата година, а до тогава доста фимри, които могат да се възползват от ограниченията просто няма да ги има. В момента единствените компании, които търпят някакво развиване, са IT компаниите и куриерските компании във всичките им разновидности ", разкри Радосвет Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР