След двудневна среща на върха лидерите на Европейския съюз излязоха

...
След двудневна среща на върха лидерите на Европейския съюз излязоха
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обещаха военна подкрепа за Украйна колкото е необходимо

След двудневна среща на върха водачите на Европейския съюз излязоха с изказване, в което удостоверяват уговорката си за " даване на устойчива военна поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".

На двудневната среща на върха в Брюксел 27-те ръководители на страните от Европейски Съюз разискват продължаващата повече от година нападателна война на Русия против Украйна и продължаващата поддръжка на Европейски Съюз за Киев. Сред другите тематики са стопанската система, сигурността и защитата, миграцията и външните връзки.

На срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приказва за слабостите в управлението на Русия, които излязоха нескрито по време на на ръководителя на армията от наемници " Вагнер " Евгений Пригожин.

Това стана, откакто в петък вечерта на съветското Министерство на защитата за ракетни удари по лагери на неговите наемници и разгласи " марш на справедливостта " към Москва, който приключи в събота.

" Бунтът, който видяхме през уикенда, демонстрира, че има пукнатини и разделения в съветската система ", сподели Столтенберг. " В същото време е значимо да се подчертае, че това са вътрешни съветски въпроси ", добави той.

Във връзка с протеста на " Вагнер " ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели преди срещата, че " отслабеният Путин е по-голяма заплаха ".

Във видеовръзка украинският президент Володимир Зеленски сподели, че неотдавнашният несполучлив протест на наемническата група " Вагнер " в Русия показва " слабостта " на страната.

" Виждаме тяхната уязвимост, от която толкоз доста се нуждаем ", сподели той.

" Колкото по-слаба е Русия и колкото повече нейните ръководители се опасяват от протести и въстания, толкоз повече ще се опасяват да ни раздразнят. Слабостта на Русия ще я направи безвредна за другите ", добави той.

Коментарите идват, откакто Киев съобщи, че реализира триумфи в яростните боеве в източната част на страната, само че също и откакто смъртоносният съветски обстрел продължава да взема жертви измежду цивилното население в Украйна.

Зеленски упорства както за спомагателна военна помощ, изключително съвременни бойни самолети, по този начин и за участие в НАТО за страната му.

Откакто стартира контранастъпление по-рано през юни, Украйна твърди, че е възвърнала контрола над села в югоизточната част на страната.

Твърденията не могат да бъдат без значение тествани.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР