След близо 14-часово заседание Пленумът на ВСС сложи пауза на

...
След близо 14-часово заседание Пленумът на ВСС сложи пауза на
Коментари Харесай

След 14-часово заседание: ВСС отложи гласуването за отстраняването на Гешев

След близо 14-часово съвещание Пленумът на Висш съдебен съвет постави пауза на съвещанието си. След разискване, кадровиците и министъра на правораздаването Атанас Славов в последна сметка насрочиха идващото съвещание за понеделник, 12 юни, от 9:00 часа, предадеБГНЕС.

Главният прокурор Иван Гешев изиска идващото съвещание да се организира идващият четвъртък, 15 юни, с цел да има задоволително време да се запозне с материалите, които са му предоставени на 8 юни, и да приготви мнение, само че настояването му не беше почетено.

Впоследствие те изслуша и изгледаха 37-минутния запис от конференцията от 15 май, в която Гешев назовава политиците " отпадък ", с цел да може да се види какво е било неговото прочувствено положение, и изслушаха очевидците Ясен Тодоров, заместник-директор на Национална следствена служба, шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов, и Марчела Панталеева, старши специалист Дирекция " Публична връзка " към администрацията на основния прокурор, с цел да схванат какво е било прочувственото положение на Гешев.

Освен това Пленумът на Висш съдебен съвет не поддържа направеното доказателствено искане на основния прокурор Иван Гешев да изслушат неговите заместници - Пламена Цветанова и Десислава Пиронова, само че в следствие Гешев предложи да изслушат другия му заместител Даниела Машева, тъй като по думите му " шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов е показал неправилна информация на събитията, както и във връзка с прочувственото му положение ". Предложението на Гешев да изслушат Машева мина с с гласовете на 10 кадровици, и бе за да се откри какво е било прочувственото положение на основния прокурор по време конференцията на 15 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР