След акция в “Басейнова дирекция” в ПловдивИскали по 5000 лв.

...
След акция в “Басейнова дирекция” в ПловдивИскали по 5000 лв.
Коментари Харесай

Общинари и юрисконсулт на съд за подкупи

След акция в “Басейнова дирекция” в Пловдив
Искали по 5000 лева “такса спокойствие”

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителен акт против четирима души за взимане на рушвети. Пред съда ще бъдат изправени някогашен шеф на Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” (БДИБР), юрист в дирекцията и двама съветници от Вътрешна македонска революционна организация от общините Пловдив и Марица. Те са упрекнати, че от май 2018 година до 28 февруари м. година желали пари от неизрядни производители на водоплаващи птици.

Обвинените общинари Стефан Послийски и Георги Кокалов учредили през 2017 година компания на подставено лице, която да изготвя хидрогеоложки планове и документи за легализиране на сондажи и водовземания. След основаването на компанията двамата общинари почнали да внедряват свои хора в басейновата дирекция.

Първоначално поискали от тогавашния шеф да им заплаща 10 000 лева месечно. След отхвърли му, двамата го злепоставили пред екоминистъра и той бил уволнен. Наложили на негово място да бъде назначена Цветелина Кънева, упрекната по-късно за присъединяване в бандата. Така почнала инспекция на 30 ферми в района, която открила потребление на нелегализиран водоизточник. 5000 лв. била таксата, с цел да бъдат оставени сдруженията на мира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР