Технически университет - Габрово отличи заслужили студенти и преподаватели на

...
Технически университет - Габрово отличи заслужили студенти и преподаватели на
Коментари Харесай

Технически университет- Габрово отличи заслужили студенти и преподаватели

Технически университет - Габрово отличи заслужили студенти и преподаватели на Тържествен научен съвет във връзка 24 май. Той се организира през днешния ден в Библиотеката на висшето учебно заведение в наличието на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, регионалния шеф Мария Башева, заместник-кметът на Габрово Николай Меразчиев, началника на РУО - Габрово Юлия Влаева, ръководители на предприятия, културни и просветителни институции.

„ В навечерието на 24 май, Деня на българската култура и просвета бих желала да изкажа своята благодарност и да Ви поздравя за Вашата просветна активност, за професионализма, силата и посоката, която давате на младежите. Вие сте част от общността на учителите и преподавателите, които вдъхновявате и палите искрата за познания, които оставяте спомен и диря в бъдещето на вашите студенти. И те ще ви помнят, почитат и ценят. “каза в приветствието си Мария Башева. Тя поздрави и проф. Толкмит за званието Доктор Хонорис Кауза, което му бе връчено и за сполучливото половинвековно партньорство сред университетитев Габрово и Митвайда.

“Пожеланието ми към всички вас – преподаватели и студенти е илюстрирано в картина, посредством емблемата на ТУ – зъбното колело.В картината е ситуирана предавка от зъбни колела – не е инженерна създаването, а чисто алегорична и с посланието да сте единни, в синхрон да продължавате да развивате просветителната институция. Помнете, че всеки един от вас, колкото и дребен принос да има, е значима част от цялото и подкрепя общото придвижване и развиване. И когато всички сте дейни и дейни, целият механизъм работи. “каза още Мария Башева и прочете илюстрираната на картината мисъл на Том Уилсън - “Много от нас са по-способни от някои от нас, само че никой от нас не е кадърен като всички нас дружно. ”

„ Бъдете здрави и дано дружно да движим механизма на триумфа за област Габрово. “пожела регионалният шеф.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР