Съдебният инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев

...
Съдебният инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев
Коментари Харесай

Съдебният инспектор, задирял пиян камериерка, иска да бъде следовател

Съдебният контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет Александър Мумджиев желае да бъде върнат като следовател в София. Той е подал документи пред прокурорската гилдия на правосъдния кадрови орган. Това стана ясно на съвещанието на колегията, заяви Българска национална телевизия.

На 17 май Мумджиев подаде до Народното събрание съобщение за едностранно преустановяване на трудовото правно отношение с Инспектората на Висшия правосъден съвет (ИВСС). В същия ден той подава и заявление до основния контрольор на ИВСС за преустановяване на трудовото му правно отношение.

Ден по-рано инспекторатът го предложи за освобождение. Като причина беше посочено негово държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт.

Мумджиев беше арестуван този месец поради неприлични оферти към камериерки в хотел във Враца. Според източници на националната телевизия, служебният контрольор е бил в нетрезво положение, когато почнал да прави полови подмятания към обслужващия личен състав.

Доклад на районния прокурор във Враца, докладван през днешния ден от правосъдните кадровици, показва, че Мумджиев не дава отговор на нравствените качества, с цел да бъде възобновен като магистрат. Става дума за дейностите на Мумджиев в града, където бе командировка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР