След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен

...
След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен
Коментари Харесай

Бъди като капитана!

След 48 година България отново е хазаин на най-престижния волейболен конгрес. Но страната ни не просто е хазаин – с напъните на доста огромни български волейболисти си е извоювала и статута на международна мощ, с която всеки би трябвало да се преценява. И в случай че някой си намерения, че „ лъвовете “ не могат да хапят, ще му пожелаем прелестно превозване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще съставлява зала „ Конгресна “ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „ лъвовете “ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува далеко. А когато волейболните „ лъвове “ и „ лъвовете “ по трибуните се обединят, за всеки става ужасно!

Капитанът на „ лъвовете “! Това е Виктор Йосифов. Той ще поведе националите в идните борби от международното състезание в България и Италия (9 - 30 септември). За да извършва задачите си, да мине през втората групова фаза от 21 до 23 септември с взор, вторачен към финалите в Торино, тимът ни има потребност от поддръжка и от водачи. Ентусиазираната волейболна аудитория постоянно е показвала, че в най-важните моменти е с тима. Но тя, повече от всички, обича водачите. Като капитана!

 663920180608150549

Виктор Йосифов е роден на 16 октомври 1985 година. Висок е 204 сантиметра и играе на поста централен блокировач. Първите си стъпки във волейбола прави през 1998 година, когато е на 13 години. Той израства в школата на ВК Омуртаг. Качествата му не остават незабелязани и е притеглен в мъжкия тим на Шумен (2004-2006 година). Развитието му продължава във възходяща линия, като минава във варненския Черно море (2006 - 2009 година), където изгрява звездата му и е видян за националния отбор на България.

Следва кариера в чужбина, като родният играч играе в огромни европейски грандове. В последните два сезона 2016-2018 той е част от италианския ЛПР Пиаченца, като през миналия шампионат стана блокировач №1 в италианската Суперлига и попадна в Идеалния тим на Сериа А1! От носия сезон 2018/2019 той към този момент ще носи екипа на Джи Груп (Монца).

Официален дебют за националния ни тим Виктор Йосифов прави през 2009 година на европейското състезание в Турция, където печели бронзовите медали. Освен място на почетната стълбичка с националите, той печели и самостоятелно отличие, като е определен за най-хубав блокировач на шампионата. Най-високият връх, който Йосифов записва с " лъвовоте " е влиятелното четвърто място на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

По-скоро безмълвен, само че извънредно съсредоточен, безрезервен и порядъчен в подготвителния развой. Качества, които го открояват и го вършат идеалния претендент за лидер на волейболистите ни. Именно по тази причина, откакто Владимир Николов поставя завършек на кариерата си като волейболист, през 2016 година Йосифов поема капитанската лента на националния тим.

С това той се трансформира и в един от стълбовете на представителния ни отбор. Не бяга от отговорност, в противен случай - поема я с цялостна мощ и в никакъв случай не дава празни обещания.

Волейболистът сполучливо поема ролята на обединител и за него колективът и взаимопомощта в отбора са от първостепенно значение, още повече когато в състава навлизат по-млади играчи и се гради заварка от разнообразни генерации.

" Важно ще бъде да създадем колектив и да играем дружно като тим, да си оказваме помощ. Това е нашият късмет - да бъдем като пестник “, споделя капитанът.

Феновете на волейбола към този момент са нетърпеливи за огромните борби на международното. Сред тях ще бъде и госпожа Йосифова - чаровната Виолина, с която волейболистът подписа брак тъкмо преди старта на последната част от подготовката ни за международното във Варна. Виолина – най-голямата поддръжка за капитана, най-любимият сътрудник на Виктор за двойна обсада в живота, постоянно е до него, за първи път ще стиска палци от трибуните като госпожа Йосифова. Ще е там, измежду хилядите българи, имащи религия, че колективът ни е кадърен на чудеса!

Да създадем обсада от почитатели в залата. Блокада за „ лъвовете “, обсада за капитана!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР