След 10 дни в търсене на издирванията в област Ислахие

...
След 10 дни в търсене на издирванията в област Ислахие
Коментари Харесай

Специалният пратеник на bTV: Изграждат 30 000 жилища в Турция, спира издирването в област Ислахие


След 10 дни в търсене на издирванията в област Ислахие в Газиантеп завърши, а екипът от 2000 души е пренасочен към Кахраманмараш, където акциите не престават.

Турция одобри проект за построяването на 30 000 нови жилища, за хората останали без дом, които би трябвало да бъдат построени за период до една година. Неясно остава по кое време ще стартират действия по напуканите здания, негодни за живот.

Докато палатковите лагери са цялостни оживелите след труса си оказват помощ и взаимно.

Абдула продава коли в Искендерун. Има офис в центъра на града, а през днешния ден постройката е една от дребното оживели.

Вместо с документи и клиенти в този момент помещението е цялостно с храни и медикаменти, а офисът е краткотраен лагер.

" Тук не даваме единствено самун. Тук даваме десетки одеала, облекла, акумулатори и оказваме помощ с каквото можем на хората в потребност. Мястото е несъмнено. Всяка вечер тук идват близо 100 наши съграждани, с цел да пренощуват при нас на топло. Държавата оказва помощ, само че това е злополучие и би трябвало да си помогнем един на различен. Трябва да сме положителни ", сподели Абдула.

Затова Абдула купува и раздава самун и топла храна.

В тоновете парчета се отличават облекла, уреди и даже порти, които са част от имуществото на локалните единствено до преди няколко дни.

Имуществото си губи и Айнур от Адана, която е щерка на български изселници.

До труса работи като микробиолог, а през днешния ден разчита на помощта от страната и доброволците в лагера.

" Много е мъчно. Има храна, само че е студено. Спим с одеяла, само че до 2 часа през нощта се редуваме край огъня, с цел да го поддържаме, а когато си затворя очите виждам земетресението ", сподели Айнур Кая.

След като блокът на Айнур рухва при земетресението в този момент нейният адрес е палатка №16.

" Загубих 25 близки и родственици при земетресението. Отидохме до Хатай. След четири дни открих племенницата си, извадих я от руините, беше умряла. Погребах я в Искендерун с още шест индивида. Много е тежко, само че би трябвало да се живее ", добави Айнур Кая.

Кога Айнур ще има нов дом не знае, до тогава ще дежури на огъня в лагера и денем, и през нощта, с цел да има топлота за нея и другите без дом.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР