Слави Трифонов изглежда като политик по време на вечерната си

...
Слави Трифонов изглежда като политик по време на вечерната си
Коментари Харесай

”Нойе Цюрхер Цайтунг”: Слави Трифонов може да е балансьор, ще променя системата

Слави Трифонов наподобява като политик по време на вечерната си телевизионна стратегия, когато приема гостите си, облечен с костюм и с вратовръзка.
Това се споделя в разбор на " Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ), представен от vesti.bg.

Изданието се пробва да откри отговор на въпроса от кое място идват упоритостите на Слави Трифонов, който основа партия през октомври и в това време твърди, че не се интересува от властта.

През деня 2-метровият плешив колос с татуировки нормално носи спортни панталони и черни тениски със сюжети от рок сцената.

Но той също по този начин не желае да бъде политик, най-малко не елементарен. И все пак е притеглен от политиката, в този момент даже със лична партия или, както той го назовава, политически план. Партия за него звучи прекалено много като нещо открито.

Според НЦЦ Станислав Тодоров Трифонов е институция на българската сцена. Той се изявява от 19 години като рок музикант, изпълващ най-големите игрища в страната и като водещ. Досега са излъчени 4200 броя от неговото шоу, което е проектирано в стила на американско вечерно шоу и постоянно реализира мечтани от други оценки.

Отбелязва се и референдума за промяна на изборната система и финансирането на партиите, която съгласно Трифонов предизвиква злоупотребата с власт. Благодарение на своята известност той с лекост обезпечи нужните подписи. 80% гласоподаваха за неговото предложение. Но защото изборната интензивност беше прекомерно ниска, решението не беше обвързващо. Парламентът го пренебрегва.

Според вестника, въпреки да не е парламентарно показан, се счита, че Трифонов има поддръжка на 10 % от гласоподавателите. В Народното събрание неговата партия може да бъде балансьор сред дясната коалиция на консерваторите и ултранационалистите на премиера Бойко Борисов и посткомунистическата съпротива.

Подчертава се изказванието на Трифонов " Не ме интересува властта, това ме отличава от Владимир Зеленски и Бепе Грило - и от Доналд Тръмп. " " Искам да трансформира системата и да върна справедливостта. "

Авторите виждат в тактиката на новия план популизъм.

Констатират, също по този начин, достоверността на възмущението на Трифонов от ситуацията с медиите в България: " Когато започнах шоуто си, България беше 32-та в показателя за независимост на словото, а през днешния ден е 111-та ", изяснява той.

Призивът на Трифонов за ограничение на властта на предразположения към корупция хайлайф е известен, установи НЦЦ. С смяната към мажоритарна система, както изисква Трифонов, значимостта на обособените претенденти се усилва, тази на партиите понижава. И без това към този момент мощната персонализация на българската политика би повишена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР