Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно

...
Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно
Коментари Харесай

Очаква ни слънчева събота, възможно е обаче да превали

Температурите още ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София – към 23°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

 

Вечерта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността и през нощта против неделя в западните региони ще има превалявания.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, основно в Родопите и купесто-дъждовна облачност, там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.

 

В неделя и понеделник ще има и слънчеви часове, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна България, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от югоизток. Температурите ще се покачат и минималните ще са сред 10° и 15°, а оптималните - сред 23° и 28°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР