Проектозаконът за изменение на конституцията на Молдова предвижда нейното допълване

...
Проектозаконът за изменение на конституцията на Молдова предвижда нейното допълване
Коментари Харесай

Молдова ще проведе референдум за присъединяване към Европейския с...

Проектозаконът за изменение на конституцията на Молдова планува нейното допълнение с два нови параграфа, които да удостоверяват европейската еднаквост на народа на Молдова и необратимостта на пътя на страната към европейска интеграция. Освен това интеграцията на Молдова в Европейския съюз ще бъде оповестена за стратегическа цел на страната, написа Българска телеграфна агенция.

Документът планува също по този начин конституцията да бъде допълнена с нова глава - " Интеграция в Европейския съюз ". По този метод се прави предложение за присъединението на Молдова към учредителните контракти на Европейския съюз, както и актовете за преразглеждане на учредителните контракти на Европейски Съюз да се реализират от Народното събрание посредством органически закон.

 

В същото време наредбите на учредителните контракти на Европейския съюз и на другите наложителни правни актове на Европейски Съюз следва да имат приоритет пред противоположни разпореждания на вътрешното законодателство, като се съблюдават наредбите на акта за присъединение.

 

Конституционният референдум ще бъде проведен по самодейност на молдовския президент Мая Санду. Инициативата за преразглеждане на конституцията на Молдова беше подписана от 46 депутати и беше утвърдена от Конституционния съд на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР