Слава Бог, г-жа Йорданова даде ясни отговори, описа принципите, които

...
Слава Бог, г-жа Йорданова даде ясни отговори, описа принципите, които
Коментари Харесай

Отговор на въпроса: ”Защо трябва да бъдат махнати и съдени Гешев и Цацаров?”

Слава Бог, госпожа Йорданова даде ясни отговори, разказа правилата, които са нарушавани до момента и какви е редно да бъдат. И акцентира най-важното: и прокуратурата, и КПКОНПИ не са зачитали и доста постоянно са погазвали правата на жителите и ползите на обществото. Това даже не се нуждае от пояснение, тъй като го виждаме от години. Реформите са значими, само че до момента в който тези двамата са на постовете си, няма да се случи нищо.

Тези, които не са се сблъсквали с прокуратурата и КПКОНПИ няма по какъв начин да схванат защо става дума. Нямат разбиране и щедро канените политолози и социолози.

Ще опитам да прибавя няколко щриха по тематиката, акто човек с прочут опит като цел на прокуратурата и антикорупционната конструкция на Цацаров.

От 2014 година, в продължение на 12-14 месеца, прокуратурата ми повдигна шест обвинявания. Започна се след първите изявления на Фрог нюз за банкрута на КТБ, кои са аргументите банката да бъде ударена, кои са съучаствали в тази завера, по какъв начин се разграбват активите и така нататък Интензивността се засилваше паралелно с сериозните материали за дейности на ръководството на ГЕРБ.

Няма да се спирам на предмета на обвиняванията – те падат в съда едно по едно. Любопитно е друго. По делата против мен в правосъдна зала се появиха знакови прокурори като Димитър Франтишек Петров, началник в Спецобвинението, братът на някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров, прочут като Петьо еврото (и двамата основни герои в следствието на АКФ „ Осемте джуджета “), полковник, прокурор от военна прокуратура, персонално командирован от основния прокурор, както и други, добре известни в гилдията лица. Тяхното присъединяване е знак за ползите и хората, които са ме поръчали, тъй като това е „ поръчване “ по признанието на някои от магистратите, които са ангажирани по случаите с мен. Те признават, обвиняванията против мен са нелепи, само че „ от горната страна “ е подредено да бъда „ сплескан “. За повече конкретика подчертаваха: „ най-отгоре “.

Повдигнаха ми даже обвиняване за присъединяване в Организирана незаконна група (ОПГ) за нещо, което не бих могъл да извърша, даже да съм желал. „ Престъплението “ съм направил дружно с човек, който към този миг нито съм познавал, нито съм знаел, че съществува.

От прокуратурата изпращаха служители на реда да ревизират дали съм у дома, както и да разпитват мои съседи с кого контактувам, какви хора идват у нас и прочие Униформените се извиняваха и се усещаха неловко от предоставената им „ задача “.

Във връзка с делата с мен се зае първо Национална агенция за приходите, след това и КПКОНПИ. Със брачната половинка ми също.

Но да оставим моите персонални инциденти и „ срещи “ с държавното обвиняване. Аз съм единствено един от стотиците, подлагани на напън, рекет и унижения.

Лиляна Деянова-Лилана и Мартин Димитров внесоха в прокуратурата сигнал от десетки страници по какъв начин са били изнудвани и заплашвани, за корупция в АПИ по линия на винетките. И се оказаха в ареста в продължение на месеци. Дори без повдигнато обвиняване!

Кметиците на „ Младост “ Десислава Иванчева и Биляна Петрова са споделяли пред мен и мои сътрудници какви ужаси са претърпели в ареста, където ги натика прокуратурата резвеселения от гледката на ареста в центъра на София Гешев. Включително признанието на една от надзирателките: „ Изпратена съм да ви стъжня живота “. Главен очевидец на делото против тях се оказа съучастник във компания с човек, който е съучастник в друга компания с дамата, с която живее основния прокурор… И придобивала дамата парцели, парцели – все на национални цени.

Десетина очевидци по делото „ КТБ “ във значим миг от процеса бяха натикани в ареста с „ аргумента “, че са получили огромни суми нелегално. Оказа се, - забележете това, - че ордерите, показани от прокуратурата, до един са фалшифицирани, а сумите в тях са отпреди деноминацията на лева… На един от арестуваните бе отказано да употребява пари от персоналната му сметка за лекуване от рак и той умря. На други се отклучиха тежки заболявания, животът им се прекатурна.

В ареста се оказаха и предприемачите братя Бобокови. Обвиненията против тях към този момент отпаднаха в съда, а прокуратурата бе наказана да заплаща компенсации, само че кой ще им върне преживеното и опетняването на имената им?

Отпаднаха също обвиняванията и „ алените “ бюлетини в Интерпол за дъщерята и брачната половинка на банкера Цветан Василев, което е голям пестник за Цацаров и Гешев, само че те не престават да се подвизават самодоволно на постовете си.

Знам на какво е подложен сътрудника Асен Йорданов от „ Биволъ “. Разбират го единствено тези, които са „ яли дървото “ от същите институции.

Едно по едно рухват обвиняванията и против известни предприемачи, окито Гешев обществено назовава нарушители и какви ли не още. Ако са отговорни, показа доказателства в съда и дано получат заслуженото. Но Гешев работи по мафиотски: удря тези, които пречат на господарите му.

Мира Иванова и Виктор Николаев задават своите въпроси, само че в множеството случаи те са отправени към хора, които нямат разбиране защо иде тирада. В студиото ги няма жертвите на режима „ Борисов “, на неговите прокуратура, КПКОНПИ, полиция, секрети служби, Национална агенция за приходите, ДАНС и прочие И извънредно време е да се желаят доказателства от пострадалите или НПО-та, тъй като те не са раследващ орган. Доказателства събира прокуратурата, а тя е е окупатор в тази страна, дружно с мафията.

Ето за това Гешев и Цацаров би трябвало да бъдат отстранени, разследвани и упрекнати за осъществените от тях действия – кавга с неуместните и неборба с корупцията по високите етажи, съчетана с прикриването на закононарушения на политици и управленци.

Нарича се правдивост. Няма и не може да има 100-процентова гаранция, че новите хора на тези постове ще бъдат някакви идеални хора и експерти. Но кадровата смяна е наложителна. А гражданският надзор е гаранцията за това високопоставени магистрати, политици и управленци да не се усещат недосегаеми и всесилни.

Както е споделил Мартин Лутър Кинг: Всеки жител е значим и неговата дума би трябвало да бъде чута. Тук към момента това е фантазия.

Да, аз желая отмъщение, тъй като 8-годишните издевателства против мен, фамилията ми и сътрудниците ми оставят бездънен отпечатък и трансформират живота, от време на време трагично. Искат го хиляди.

Гешев и Цацаров би трябвало да си получат заслуженото, поради злините, които са предизвикали на ужасно доста хора.

Може някои хора да не ме схванат, само че ми стига да ме схванат, които би трябвало.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР