Слаб ЦСКА, далеч по-смислен съперник, резонна загуба. Това е в

...
Слаб ЦСКА, далеч по-смислен съперник, резонна загуба. Това е в
Коментари Харесай

Дербито никога не е било просто мач за три точки. И никога няма да бъде

Слаб ЦСКА, надалеч по-смислен противник, резонна загуба. Това е в кратце равносметката за " аленото " крушение в дербито с Левски.

Чест прави на " армейците " единствено едно нещо - съответната им реакция след изцяло заслужения провал в конфликта. За първи път от много време насам един от двата гранда на България признава очевидното - че е бил по-слаб.

Този път плеяди нямаше, две-три изключения пробваха да очернят Сватбата, само че действително видяно никой не ги чу. Това, което пролича с всичка мощ беше признаването на загубата. Търсенето на аргументите за нея в личния двор, а не както е по традиция - в непознатата градинка.

 Стойчо Стоилов: ЦСКА игра едва, отстъпваме на Левски и Лудогорец
Стойчо Стоилов: ЦСКА игра едва, отстъпваме на Левски и Лудогорец

" Всичко още е в наши ръце ", съобщи мениджърът на " алените "

Класен, изискан, стабилен, тежащ на мястото си Левски. С един голям (и в дословния смисъл на думата) водач, претрупан с нелеката задача да води решително останалите. Макар и чужденец, въпреки и без спомагателния, граничещ постоянно с лудостта заряд, който виждаме в дербито, когато става дума за български футболисти, " отгледани " с концепцията за наложителната злоба към безконечния противник, френският военачалник на " синия " легион преобрази две от огромните очаквания на " армейците " за ярко бъдеще в... конуси за подготовка. Разминаваше ги със скоростта на светлината и ги караше да се замислят дали пък фактът, че е минал през Юнайтед, е плод на някаква случайност или не.

 Снимка 381014
Източник:

Как изобщо този футболист се нави да пристигна в дребна България?

Чудесна работа на съответния футболен сътрудник, убедил го да склони да подпише с отбора от Подуяне. В това отношение един Жардел, да речем, беше явен - леки дами, ястие и пиянство на стомах и никакви условия към него, с изключение на да повтаря, че обича България и това е страхотна дестинация за футбол. Но Габриел Обертан е " друга бира ". Френска, пивка, с темперамент, последователно превръщаща се в " положителното тук ", в случай че продължим метафората.

Лясков е положително момче.

Качествен, надарен футболист. Но не разполага с нито един безапелационен мотив против класата на Обертан. Това бе планувано от съвсем всички почитатели на Левски, може би с дребни изключения. При третото, четвъртото разминаване с някогашния футболист на " алените дяволи ", Лясков сигурно е почувствал това неприятно чувство отляво, това прескачане на " моторчето " и леко подкосяване на краката, които разсънват сетивата ти на терена, в моментите, в които искаш просто да спреш и да го погледаш малко този футболист. Как ги прави тези неща... И с каква лекост... Нека това е добър урок за вярата на ЦСКА. Той към този момент е национал. Вече реализира нещо значимо в кариерата си. Чака го обаче дълъг път. И сходни уроци би следвало да бъдат скъпи за него. Дано. Защото е неоспорим гений.

 Снимка 380895
Източник:

Друг един човек показа значително страстта, превзела щедро Лясков. И също по този начин се почувства като възпитаник от приблизително равнище, седнал до отличника в класа. Като Стан Вавринка до Роджър Федерер - сякаш от сходно тесто месени, само че с друг краен резултат, тен и усет. Нестор ел Маестро може да изпише 5-6 бележника с неправилни решения, взимани на база смяната в тактиката на противника. А и още толкоз с информация за това какво може да ти аргументи съперника, в случай че реши да не разреши на нито един от козовете ти да излезе от ръкава. Как може да унищожи всичко, което си си представял преди първия съдийски сигнал единствено с два хода. И по-късно да те накара да попрелистиш лекциите по спешен мениджмънт и ръководство на безнадеждни обстановки.

 Снимка 370889
Източник:

Учиш се до момента в който си жив. Без значение дали си Маестрото, Професора или нещо друго, също толкоз егоцентрично. Иначе печелиш единствено едно дерби общо в треньорската си кариера досега. При голова разлика 6:21 .

 Нестор ел Маестро с ужасяваща статистика в дербитата
Нестор ел Маестро с ужасяваща статистика в дербитата

Специалистът има едвам 1 победа

За да блесне, с цел да притегли внимание и да натрупа позитиви, мултинационалният треньор на ЦСКА изхаби значително физическия и прочувствен заряд на тима си преди мача с Левски. А всички знаем, че даже и да имаш 100 следващи победи преди дербито, когато го загубиш и даже водачите в агитката осъзнават, че тимът ти е нямал сърце и душа, усърдно градената ти до този миг къщурка бива отнесена от мощен прочувствен вихър.

 Иван Велчев - Кюстендилеца: Аз съм по-бърз и техничен от Секулич! Бездушие!
Кюстендилеца: Аз съм по-бърз и техничен от Секулич! Бездушие! Мъчение!

" Вече не мисля, че треньорът ни е добър "

Докато не вземеш реванш. Тоест - до идващото дерби. Дори и преди него да имаш единствено победи.

Защото Левски - ЦСКА в никакъв случай не е бил просто един мач за три точки. И в никакъв случай няма да бъде подобен. Без значение от събитията.

 Снимка 380889
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР