Повече от 420 гимнастички от България, Турция и Чехия участват

...
Повече от 420 гимнастички от България, Турция и Чехия участват
Коментари Харесай

Над 400 гимнастички участват в турнир в Шумен, националният ансамбъл представи две съчетания

Повече от 420 гимнастички от България, Турция и Чехия вземат участие в шампионата по художествена гимнастика за Купа " Алегро ", провеждащ се в зала " Арена Шумен ". На надпреварата, проведено от състезателен клуб Алегро, от Търговище, две свои съчетания показа и националният отбор по художествена гимнастика на България.

Турнирът е за ансамбли и самостоятелни осъществявания, от деца до дами. Сред участничките са ансамбъла на турския град Одрин (Едирне) и една национална състезателка, категория дами, от Чехия, сподели Светлана Куюмджиева, ментор на състезателен клуб Алегро.

" За първи път организираме подобен шампионат в Шумен. Идеята за този първи за нас интернационален шампионат породи от родителите на мои състезателки. Преди години сме организирали шампионат по гимнастика в Търговище, само че изискванията сега не ни разрешават да създадем сходен шампионат в нашия град, не разполагаме с такава зала с височина като вашата и взехме решение да създадем това събитие в Шумен ", посочи Куюмджиева, като благодари на Община Шумен, която е съорганизатор на надпреварата и на всички, помогнали да се реализира.

Надпреварата бе открита публично от вицепрезидента на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова и от заместник-кмета на община Шумен Светослава Хайнова.

" Искам да поздравя клуб Алегро и всички отговорни за професионалното образуване на шампионата ", разгласи Владинова, като пожела на децата сполучливо и умерено съревнование и да не не помнят да се забавляват.

" С гения си към този момент сте заели призовите места в сърцата ни и сте спечелили своите златни медали ", сподели доктор Хайнова на участничките в шампионата.

След формалното разкриване на шампионата, който продължава и на следващия ден, под аплодисментите на публиката в препълнената зала " Арена Шумен " и участничките в шампионата, гимнастичките от националния ни тим по художествена гимнастика показаха свое комбиниране, след което още едно.

Преди Олимпиадата за българските гимнастички следва присъединяване на Европейското състезание в Унгария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР