Скоро Русия, Турция, Германия и Франция може да проведат нова

...
Скоро Русия, Турция, Германия и Франция може да проведат нова
Коментари Харесай

Ердоган предвижда нова среща с Путин, Макрон и Меркел за Сирия

Скоро Русия, Турция, Германия и Франция може да проведат нова среща на върха за сирийското съглашение. Това съобщи пред кореспонденти президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган малко след визитата си в Москва, където беседва с съветския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

По думи на Ердоган неотдавна френският президент Емануел Макрон е призовал за това.

Путин също приветства концепцията за четиристранна среща, сподели още Ердоган, представен от " Дейли Сабах ".

Турският държавен глава означи, че с цел да се организира среща на върха в този формат, би трябвало да се реализира прогрес при основаването на сирийски парламентарен комитет.

Припомняме, на 27 октомври съветският президент Владимир Путин, турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, френският президент Емануел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел организираха четиристранни договаряния по тематиката за Сирия в Истанбул.

Тричасовата среща, която за първи път се състоя в този формат, беше удостоверение, че задачата и на четирите страни е политическо и дипломатическо разрешаване на спора в Сирия.

Тогава четиримата водачи приканиха за увеличение на филантропичната помощ за сирийците, както и за възобновяване на развалената инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР