Скандалът за предполагаемо сексуално насилие във ватиканската младежка семинария се

...
Скандалът за предполагаемо сексуално насилие във ватиканската младежка семинария се
Коментари Харесай

Нови твърдения за сексуален тормоз в скандала с ватиканската младежка семинария

Скандалът за хипотетично полово принуждение във ватиканската младежка семинария се разраства, откакто още някогашни помощници в служенето при папските литургии оповестиха за непочтено държание зад стените на Ватикана, съобщи Асошиейтед прес.

Италианското телевизионно проверяващо предаване " Ле Иене " възнамерява да излъчи обвиняванията на следващия ден, само че е предоставило материала на Асошиейтед прес авансово.

Ватиканът разгласи през септември, че негов прокурор работи по повдигането на обвиняване против някогашен старши семинарист и тогавашния ректор на семинарията " Свети Пий Х " за полово малтретиране.

Преди две години телевизионното предаване за първи път показа някогашни семинаристи, които настояват, че старшият семинарист, който в този момент е духовник, е тормозил младежите, които са живеели във Ватикана и са служели като помощници по време на папските литургии в базиликата " Свети Петър ". Според свидетелствата поредност свещеници, епископи и даже кардинал са укривали случая с години.

В новото предаване няколко някогашни помощници в литургиите, които тогава са били момчета - така наречен министранти, декларират, че минимум двама свещеници, свързани със семинарията, са целували и галили три други момчета през 90-те години.

В известие преди предаването, предоставено на АП, пресслужбата на Ватикана показва, че напълно скоро ще има решение дали да се издигнат обвинявания по първичния случай. В известието се отбелязва, че всички нови детайли или доказателства за други закононарушения, които се появят, ще бъдат прегледани от ватиканските прокурори в ново следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР