Сирийско момче, затрупано под развалините на жилищна сграда след земетресението,

...
Сирийско момче, затрупано под развалините на жилищна сграда след земетресението,
Коментари Харесай

Разтърсващи кадри: Сирийско момче се засне с телефона си под развалините

Сирийско момче, затрупано под руините на жилищна постройка след земетресението, се снима с телефона си подземен. Отчаяните му думи провокираха нова вълна от паника и състрадание по света.
Прочетете още
Предупреждавам ви, че фрагментите, които следват, са в действителност разтърсващи. Те, обаче, демонстрират ужаса и вярата на хората, които към момента чакат помощ и се борят за живота си.

" Не знам дали ще умра или ще пребивавам. Публикувам видеото и се надявам, че ще изляза жив. Не мога да опиша какво изпитва човек, който претърпява това под руините ", споделя момчето.

Името му не е известно. Няма точни сведения и за мястото, където се намира. Момчето е измежду хилядите, останали под руините в северната част на Сирия след земетресението в понеделник. То изяснява по какъв начин наподобява подземният капан, в който е попаднало, споделя че чува отнякъде гласовете на съседи и споделя очакванията си, че ще оцелее 3-4 дни.

Постът е свален от обществените мрежи, само че преди този момент е публикуван от доста хора - измежду тях и журналистът на свободна процедура Ахмед Рахал. Неговият туит е оповестен и в уеб страницата на телевизия " Ал Джазира ", дружно с думите: " Господи, бъди с него, фамилията му и всички, които са в неволя ".

Поне 2500 са доказаните до този миг жертви от земетресението в Сирия. Съобщава се за починали на 250 км. от епицентъра на труса.

Дамаск насочи публично искане за помощ от Европейски Съюз. Европейската комисия насърчи държавите-членки да се отзоват на молбата на Сирия за изпращане на избавителни екипи, лекарства и храни. Няколко страни към този момент изпратиха помощ за засегнатите региони, само че доставянето ѝ е мъчно поради продължаващата революция.

ого хора - измежду тях и журналистът на свободна процедура Ахмед Рахал. Неговият туит е оповестен и в уеб страницата на телевизия " Ал Джазира ", дружно с думите: " Господи, бъди с него, фамилията му и всички, които са в неволя ".
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР