Siri на Apple също бележи видим напредък през последната годинаУмната

...
Siri на Apple също бележи видим напредък през последната годинаУмната
Коментари Харесай

Google Assistant най-добър в тестове на гласови помощници

Siri на Apple също бележи забележим прогрес през последната година

Умната колонка Гугъл Home с гласов асистент Гугъл Assistant се оправя най-добре в разбирането и отговорите на въпроси (снимка: Google)

Сравнение на най-популярните гласови помощници за умни колонки излъчва преди всичко Гугъл Assistant. Същевременно, тестванията на Loup Ventures демонстрират важен прогрес на епълския помощник Siri, който заема второ място.

Тестовете са извършени с умни колонки Amazon Echo (Alexa), Гугъл Home (Google Assistant), HomePod (Siri) и Harman Kardon Invoke (Cortana). Победителят Гугъл Assistant е схванал правилно 100% от въпросите (общо 800) и е дал отговор вярно на 87,9% от тях.

Показателите на Siri надлежно са 99,6% и 74,6%, на Alexa – 99% и 72,5% и на Cortana – 99,4% и 63,4%. Изследването на Loup Ventures прецизира, че опциите на Siri в HomePod са лимитирани, т.е. резултатите са настоящи точно при сюжета на потребление на гласовите помощници в умни колонки.

Въпросите са били разграничени в пет категории: местни, комерсиални, осведомителни, команди и навигация. Както се вижда от резултатите, гласовите асистенти се показват друго според от категорията.

Гласовите асистенти се показват друго в другите категории въпроси (източник: Loup Ventures)

Така да вземем за пример, Alexa демонстрира отличен резултат в осведомителните въпроси, само че е несъвършен в комерсиалните, където Cortana пък изцяло се проваля. Като цяло, Гугъл Assistant се оправя най-добре със дилемите за поръчки и запазване.

Интересен е също по този начин напредъкът за една година. Изследването записва сериозен прогрес за Siri и HomePod, само че в комерсиалните въпроси гласовият помощник на Apple демонстрира даже по-лоши резултати от предходната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР