Сините сливи са не само вкусни, но и изключително здравословни

...
Сините сливи са не само вкусни, но и изключително здравословни
Коментари Харесай

Това е плодът, който гарантира здравето на сърцето, костите и кръвното налягане

Сините сливи са освен вкусни, само че и извънредно здравословни плодове. Те не са с високо наличие на захар и в това време са богато заредени с многовитамини, фибри и потребни минерали. Добре е да се ядат цели като лека закуска или нарязани в кисело мляко и зърнени храни. Сините сливи имат редица потребни свойства, касаещи здравето, в това число възстановяване на здравето на сърцето и костите.

1. Богати на антиоксиданти

Антиоксидантите са съединения, които пазят клетките от свободните радикали и напрежението на околната среда. С течение на времето такива вреди могат да причинят съществено заболяване. Сините сливи съдържат няколко типа антиоксиданти:
 Вкусен сладкиш със сини сливи Вкусен сладкиш със сини сливи
Необходими артикули: яйца - 3 огромни захар - 2 к.ч. олио- 1 к.ч. кисело мляко - 1 ч.ч. сода за самун - 1 ч.л. ванилия - 1 ч.л. бр...

• витамин Ц;

• токофероли;

• бета каротин;

• антоцианин.

Последното, съгласно проучванията, може да помогне за възстановяване на здравето на сърцето и да помогне за управление на диабета вид 2. Повечето от антоцианините се съдържат в червени и лилави плодове и зеленчуци.
 Ползи от сушените сливи Ползи от сушените сливи
Сините сливи и в частност сушените, имат доста изгоди за нашето здраве. Въпреки че описът с преимущества е в действителност дълъг, ние избрахме...

2. Свалят кръвното

Скорошно е документирало, че хората с хипертония, приемащи дестилат от синя слива всеки ден в продължение на три месеца, са имали по-ниско кръвно налягане спрямо плацебо групата. Учените отдават това на обстоятелството, че този плод има калий, който може да облекчи напрежението в стените на кръвоносните съдове и да помогне за премахването на непотребния натрий от тялото.

3. Добър за здравето на костите

Сините сливи съдържат калий, магнезий и витамин К, които способстват за здравето на костите. В същото време сините сливи ги съдържат в по-висока централизация от останалите пресни плодове. Тези потребни субстанции оказват помощ за поддържане на костната конструкция, което е изключително значимо в преклонна възраст, когато са вероятни фрактури даже вследствие на леки пострадвания. Проучване, оповестено в списание Osteoporosis International, открива, че дамите над 65 години, които ядат към пет сушени сливи дневно, имат доста п -малка загуба на костна маса след три до шест месеца спрямо другите, които не употребяват сушените плодове.

Повечето лекари и диетолози поучават да обърнете внимание на сезонните плодове и зеленчуци. Многобройни изследвания демонстрират, че яденето на сини сливи, в това число сушени (сини сливи), е от изгода за организма. Можете да ги консумирате вместо някой десерт, който сигурно ще ви навреди поввече, в сравнение с да ви помогне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР