Синдикатите във Франция организират национална стачка и протести срещу планираната

...
Синдикатите във Франция организират национална стачка и протести срещу планираната
Коментари Харесай

Национална стачка ще парализира Франция днес

Синдикатите във Франция провеждат национална стачка и митинги против плануваната пенсионна промяна , която ще усили възрастта за пенсиониране с две години до 64, оповестява организация Ройтерс.

Влаковете ще спрат, учебните заведения ще бъдат затворени , а работата на предприятията ще бъде нарушена поради стачката.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че френските гласоподаватели с голямо болшинство отхвърлят промяната , която държавното управление дефинира като жизненоважна, с цел да защищити пенсионната система от банкрут.

На карта е заложен реформаторският престиж на Макрон, както вкъщи, по този начин и измежду сътрудниците му в Европейски Съюз, както и поддържането на надзор върху обществените разноски, отбелязва Ройтерс.

Преместването на пенсионната възраст с две години ще донесе спомагателни 17,7 милиарда евро годишни пенсионни вноски , което ще разреши на системата да се стабилизира до 2027 година, съгласно изчисленията на министерството на труда. Профсъюзите настояват, че има и други способи да се обезпечи жизненост на пенсионната система.

Говорителят на държавното управление Оливие Веран прикани служащите да не сковават страната и сподели, че държавното управление е умерено и уверено.

Профсъюзите обявиха, че това е единствено началото и ще последват още стачки и митинги.

Реформата към момента не е призната от Народното събрание, където Макрон загуби безспорното си болшинство, само че се надява да прокара измененията с поддръжката на консерваторите.

Междувременно Макрон и няколко от неговите министри ще бъдат през днешния ден в Барселона за среща с испанското държавно управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР