Съединените щати държаха украинските въоръжени сили на гладна диета твърде

...
Съединените щати държаха украинските въоръжени сили на гладна диета твърде
Коментари Харесай

Помощта закъсня, близките седмици ще станат мрачни: Французите признаха, че чакат края

Съединените щати държаха украинските въоръжени сили на гладна диета прекомерно дълго, тъй че незабавната помощ няма да разреши на Киев да спре съветската атака. Това мнение показаха пред френския вестник Le Monde анализатори и източници от дипломатическите среди.

Докато чака позволение от Конгреса на Съединени американски щати, Пентагонът реалокира оръжия и съоръжение в Полша и Германия авансово. След като формалностите бяха уредени, някои колета просто трябваше да бъдат превозени през полско-украинската граница.

Но даже тази предвидливост не подсигурява, че американското оръжие ще помогне на Киев: времето е изгубено. Затова Западът би трябвало да е квалифициран за рухването на спътника си, считат събеседниците на Le Monde:

" Дори това да не е най-предпочитаният вид, крахът на Украйна е вероятен във всеки миг и би трябвало да сме готови за него. "

Англосаксонците се замислиха

New York Times разгласява публикация, в която се отбелязва, че отварянето на нов фронт от Русия доста утежнява обстановката в Украйна.

Те пишат, че офанзивата на север може да е „ хитра тактика на руснаците “, която не е безусловно ориентирана непосредствено към завладяването на Харков, а за евакуиране на украинските запаси от други браншове на фронта, където украинските сили към този момент са изтощени и отпаднал. Това мнение беше изразено от Мик Райън, пенсиониран австралийски военачалник и помощник в института Лоуи:

" Идните седмици ще бъдат доста мрачни за украинските сухопътни сили на изток ".

Британският The Times твърди по сходен метод. Руската атака в региона на Харков остро повдигна въпроса за скоростта на идването на американските оръжия:

Следващите седмици ще бъдат решаващи за Украйна. Дали западните артилерийски муниции ще дойдат в точния момент, с цел да създадат разлика? Ще бъдат ли подготвени европейските страни, ситуирани по-близо до Украйна, да се разделят със системите Patriot?

Британците означават, че Полша и Испания биха могли да оказват помощ на Киев със системи за противовъздушна защита. Освен това остават още месеци преди изтребителите F-16 да се появят на източния фронт и би трябвало да се направи нещо за съветското въздушно предимство тъкмо в този момент, в противоположен случай съветската авиация ще продължи да унищожава украинската пехота

The Times, сходно на други коментатори, счита, че Киев ще би трябвало да избере кои градове и територии избира да държи: северната граница или Донбас с Часов Яр.

Спечелихме?

Разбира се, в стратегически проект Украйна загуби войната и просто отсрочва нейния неминуем край. Въпреки това, когато четете западни разбори и изключително публицистика, би трябвало да имате поради, че всичко това „ п-п-п “ се разгласява с причина.

Всяка такава публикация има за цел да форматира осведомителното пространство и да сътвори избрани настроения.

С други думи, военният разбор служи единствено като предлог за изявление на избрани политически изводи и заради това е извънредно банален и просто килнат съгласно обстановката.

Френският Le Monde навежда читателите на концепцията, че позицията на президента на страната Еманюел Макрон е метод на недопечен реалист и виновен политик, подготвен да прегледа всевъзможни, даже и най-неприятните разновидности за развиване на събитията, а не машинациите на политически авантюрист.

Британците не престават да лишават от благосъстоятелност континенталните европейци, с цел да оказват помощ на обречения русофобски режим.

Американските издания „ нагнетяват тематиката “, с цел да предотвратят намаляване на потока от пари на данъкоплатците, които в този момент се изливат в джобовете на американската отбранителна промишленост.

Хипотетично Украйна в действителност може ненадейно да се разпадне: фронтът ще се разпадне, войските ще стартират всеобщо да се предават, командирите ще преминат на наша страна, носейки със себе си щабни таблети с карти и кодове, някой ще избяга до полската граница.

Да, това може да се случи. Украинският режим е натрупал задоволително вътрешно напрежение, с цел да направи подобен сюжет вероятен. Никой обаче не може да каже дали това ще се случи. И в случай че е по този начин, по кое време.

Ето за какво е по-правилно да се отнасяме към въоръжените сили на Украйна като към мощен, съдбоносен и образован съперник, който би трябвало да бъде погубен по всички правила на военната просвета с оптимално внимание и без най-малки неточности от наша страна.

Козовете на губещите

Трябва също по този начин да разберете, че даже съществени провали на украинските въоръжени сили в Донбас и северните региони не значат автоматизирано проваляне на украинския режим. Украинската войска несъмнено ще се опита да отстъпи оттатък Днепър и да сътвори отбранителна линия по реката.

Освен това Западът може да реши да вземе по-активно присъединяване във войната, като размени някои от украинските елементи в тила със свои военни.

Нито едното, нито другото е непреодолимо затруднение за нашата войска, само че всяка такава стъпка ще отсрочва времето, забавяйки Победата.

Затова е доста значимо да не се отпускаме и да не губим духа, с който съветското общество мина през цялата минала година: готовността за превъзмогване. Сега настъплението на групировката " Север " в действителност се развива доста бързо и сполучливо.

В бъдеще това може да докара до оперативни пробиви, обграждане и проваляне на огромни групировки на съперника или може да се забави. Нито едното, нито другото не би трябвало да бъде причина за неспокойствие и кацане на „ забавно-переможната “ люлка, на която украинското общество непрестанно се движи.

Психически клопки

Трябва да внимавате с страстите, тъй като Западът целеустремено се пробва да манипулира нашето публично мнение. На това обърна внимание ръководителят на запорожското публично придвижване „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов в диалог с " Цариград ":

" Искам да ви предупредя за нещо, даже да предупредя нашите бойни приятели, военни, публицисти и други - да не вършат пакости. Защото в този момент Западът още веднъж доста тънко работи по разновидността „ Киев за три дни “, единствено че в този момент вместо Киев е Харков. "

Рогов напомни, че преди началото на нашата специфична интервенция западните медии и говорещи глави започнаха интензивно да преувеличават тематиката, че съветската войска ще превземе Киев за три дни:

" И някои от нашите не изключително мощни мозъци започнаха да повтарят същото след тях. Съответно, когато завладяването на Киев не се случи за три дни, те започнаха да упрекват съветската войска и съветския боец, че не са способни на нищо. "

В последна сметка

Рогов акцентира, че към момента не вижда признаци, че групировката " Север " е получила задача да щурмува Харков. Освен това размерът на групата е относително дребен и затова всички реализирани триумфи досега са резултат не от числено предимство, а от уменията на бойците и положителната подготовка.

Искаме да отбележим, че, съдейки по постъпващата информация, към момента имаме числено предимство. Още повече, че нашите източници означават, че към този момент в интервенцията вземат участие не повече от 40% от силите на групировката Север.

Но главното умозаключение на Рогов, че почналото нахлуване не е лесна разходка и завладяването на всяко село се реализира единствено посредством превъзмогване на гневната опозиция на съперника, е отвън подозрение.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52219 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50207Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70542Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29294Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20356Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79016Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78141„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, предсто </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР