Синдикатът на служителите в затворите в България обявяват, че преминават

...
Синдикатът на служителите в затворите в България обявяват, че преминават
Коментари Харесай

Надзирателите излизат на бунт, викат при тях учители и лекари

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България афишират, че минават от протестна подготвеност в положение на взимане на решение за място, форма и дата на дейни протестни дейности „ против безобразията в системата на пандизите и ръководството на местата за отнемане от независимост ". Те показаха това в отворено писмо до президента, министър-председателя, народните представители и медиите, предава Българска телеграфна агенция.
От синдиката напомнят, че нееднократно са алармирали за пороци в ръководството на местата за отнемане от независимост и са упорствали за ясни и съответни ограничения за справяне с проблемите. Те допълват, че липсва разговор с управлението на Министерството на правораздаването.
Категорично заставаме против модела на ръководство, девалвирал надзирателската специалност и обвързваните с него неприятни практики и корупция, довели до неефективно ръководство на публичен запас, загуба на доверие в институцията и станали причина за нашето битие, се споделя в позицията на синдиката.
Оттам допълват, че ще призоват за поддръжка гражданското общество, служители на реда, лекари, учители, както и други класи, които, съгласно синдиката, сходно на тях всеки ден стават обект на вербална и физическа експанзия, присмехулно отношение и оскърбление поради неявяване на политическа и институционална воля за интервенция на страната и връщане на достолепието.
Вчера министърът на правораздаването Крум Зарков извърши инспекция в пандиза в Плевен. Целта на инспекцията беше приемане на противоположна връзка за дейностите, подхванати в системата за осъществяване на наказванията от началото на мандата, както и запознаване с изискванията, при които търпят присъди лишените от независимост и изискванията на труд на надзорно-охранителния състав.
Преди дни министърът разгласи, че е подготвен да предложи законодателни промени, с цел да бъде решен казусът с експанзията от страна на лишени от независимост към надзирателите в пандизите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР