Синдикат Защита“ протестира с искане за справедливо разпределение на увеличените

...
Синдикат Защита“ протестира с искане за справедливо разпределение на увеличените
Коментари Харесай

Работещи в Спешна помощ протестират за по-високи възнаграждения

Синдикат „ Защита “ стачкува с искане за заслужено систематизиране на увеличените средства за незабавната помощ. Протестиращите се събраха на площад „ Александър Батенберг “ и се чака да дойдат пред постройката на Министерството на здравеопазването. Те упорстват за нова среща с министъра на опазването на здравето Христо Хинков.

„ Ще внесем писмо в Министерски съвет с искане за заслужено систематизиране на средствата на работещите в центровете за незабавна помощ “, сподели ръководителят на синдиката Красимир Митов пред Българска телеграфна агенция.

Преди дни, по време на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето, беше контрактувано възнагражденията в центровете за незабавна помощ да се усилят с 22% по категории личен състав.

Снимки: Булфото





По думите на Митов този % би „ разтворил ножицата “ още повече, защото това не дава отговор на обещаното на срещата с министър Хинков.

На 7 август, по време на среща със здравния министър Христо Хинков, бяха обсъждани нараствания на възнагражденията, които предвиждаха заплатите на водачите да се усилят с 600 лв., на фелдшерите - с 500, на лекарите - с 400, на медицинските сестри - с 330, и на санитарите – със 160 лв..

Според Митов, в случай че в този момент заплатите на работещите в центровете се усилят с по 22 на 100, това няма да докара до желаното от тях нарастване по категории.

За работещите в центровете за незабавна помощ и в районните здравни инспекции в бюджета за тази година са планувани в допълнение 30 млн. лв..



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР