Синът на бившия министър на околната среда и водите Долорес

...
Синът на бившия министър на околната среда и водите Долорес
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу сина на Долорес Арсенова

Синът на някогашния министър на околната среда и водите Долорес Арсенова – Калоян, още веднъж ще се разхожда с револвер. Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да му върне оръжието, защото Софийската районна прокуратура е прекратила делото против него, написа „ Телеграф “. Причината - очевидците са го оневинили за случая с безразборната пукотевица.

Прокуратурата бе погнала Арсенов поради погрешно предпазване на огнестрелно оръжие след пукотевицата в „ Лозенец “ през октомври. Тогава бяха задържани Калоян и приятелят му Йордан Златков – наследник на престъпния "герой " от прехода Злати Златев – Златистия. 24 часа по-късно синът на някогашния министър бе пуснат под гаранция, а Златков остана на топло, защото се оказа, че точно той е стрелял безсистемно по жилищна постройка измежду бял ден с револвера на Калоян. Тогава компанията била в заведение, с цел да чества раждането на детето на Арсенов.

Два месеца след случката се оказа, че Златков е сключил съглашение с прокуратурата. Той бе упрекнат в безчинство с особена смелост и цинизъм, предвиждащо до 5 година решетки. След съглашението Йордан е получил 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен период. Арсенов пък отърва обвиняването, предвиждащо 2 години решетки и 10 000 лв. санкция. Свидетелите, които са били в заведението – основно личен състав, са го оневинили. Те обяснили по какъв начин Калоян почтително си прибрал патлака в касата на заведението преди запоя. Йордан пък отишъл, бръкнал и извадил револвера и стрелял по прозорците на отсрещната постройка, без разрешението на притежателя на оръжието.

Така Арсенов излиза изсъхнал от цялата обстановка, а шефът на ресторанта ще бъде санкциониран, защото касата, в която бил револверът, не била изрядна. Изстрелите попаднали в прозорците на отсрещната постройка – в дневната на семейство Диана и Валентин Хранови. Куршумите минали напълно покрай масата, на която работел Хранов. По чиста случайност случаят се размина без жертви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР