Симона Халеп демонстрира великолепна игра от началото на 2022-ра година,

...
Симона Халеп демонстрира великолепна игра от началото на 2022-ра година,
Коментари Харесай

Без капка милост: Халеп отпусна само 2 гейма по пътя си към третия кръг в Мелбърн

Симона Халеп показва превъзходна игра от началото на 2022-ра година, като към този момент е постигнала 7 победи от също толкоз изиграни срещи. Румънката подвигна трофея на WTA конкуренцията в Мелбърн, след което придвижи безупречните си изяви и на Аустрелиън Оупън, където към този момент си подсигурява място в третия кръг.

Това стана факт след безмилостна победа с 6:2 6:0 над международната №83 Беатрис Хаадад Мая, която бе лишена от всевъзможни шансове за триумф. В борба за класиране за осминафиналите на конкуренцията някогашната №1 в света ще се изправи против Данка Ковинич, която по-рано отстрани Ема Радукану.

Началото на дуела бе напълно по усета на Халеп, която безпроблемно постановяваше своето движение на игра и дочакваше пропуск от отсрещната страна. Не след дълго румънката нанесе първи пробив, който затвърди след нова порция грешки на противничката и си обезпечи удобен задатък от 3:0. Доминацията ѝ се резервира и макар че Хаадад Мая съумя да избави подаването си в средата на сета, то по-късно не устоя на натиска на някогашната №1 и съобщи гейма си, а с това и дебютната част.

Статуквото на корта не се промени, като международната №15 продължи да бъде извънредно прецизна при пласирането на ударите си, до момента в който непредизвиканите неточности от ракетата на бразилката валяха една след друга. Халеп не прояви никаква благосклонност към извънредно неубедителните изяви на своята противничка и не ѝ разреши да завоюва нито гейм повече в мача, с цел да подпечата края на срещата по-късно повече от час игра.

30-
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР