Силвио Берлускони ще бъде изпратен по последния си земен път

...
Силвио Берлускони ще бъде изпратен по последния си земен път
Коментари Харесай

Организират държавно погребение за Берлускони в Миланската катедрала

Силвио Берлускони ще бъде изпратен по последния си земен път с държавно заравяне, оповестява осведомителната организация ANSA, представена от „ Фокус “.

По данни на медията церемонията ще бъде извършена в Миланската катедрала. Планираните ограничения за сигурност ще бъдат оповестени на по-късен стадий.

Източници на ANSA оповестяват още, че е в ход подготовка за превозване на тялото на Берлускони в дома му във Вила Сан Мартино в Аркоре.

Италианският политик-ветеран, създател и водач на партията " Напред, Италия! “ Силвио Берлускони, оглавявал три пъти държавното управление в Рим, умря на 86-годишна възраст тази заран.

В началото на април, откакто бе приет в болница с пневмония, се оказа, че Берлускони страда от хронична миеломоноцитна левкемия, на фона на която е развил белодробна зараза. Той бе подложен на химиотерапия. Тогава Берлускони прекара повече от месец в миланската клиника " Сан Рафаеле “ и още веднъж беше приет в болница на 9 юни, седмици, откакто бе изписан от здравното заведение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР