Силвио Берлускони е намекнал, че генерал от средите на Карабинерите

...
Силвио Берлускони е намекнал, че генерал от средите на Карабинерите
Коментари Харесай

Берлускони намекна, че генерал може да е следващият премиер на Италия

Силвио Берлускони е загатнал, че военачалник от средите на " Карабинерите " (военната полиция) би могъл да бъде идващият министър председател на Италия , откакто неговият центристки блок завоюва парламентарните избори, планувани за началото на 2018 година, оповестява " Ройтерс ".

Берлускони, който е бил четири пъти министър председател на Италия , няма право да заема социална служба поради присъда от 2013 година за данъчни измами. Той се пробва да анулира възбраната, само че търси различни претенденти, в случай че юридическата му борба се провали.

" Имам голям брой имена, само че има някой, който е доста кадърен... който е сполучлив и почитан от всички, военачалник (Леонардо) Галители ", разяснява Берлускони пред държавната телевизия " Рай ".

Галители беше началник на " Карабинерите " в интервала сред 2009 и 2015 година, военната полиция, която работи под контрола на военното и вътрешното министерства. Понастоящем той е началник на италианската антидопингова организация.

Берлускони посочи обаче, че към момента не е обсъждал концепцията с Галители. Преди той беше предложил шефа на Европейската централна банка Марио Драги или изпълнителният шеф на " Фиат Крайслер ", Серджио Марчионе, да бъде неговият претендент за министър председател.

Медийният магнат загуби въздействието си, откакто напусна министър председател ския пост през 2011 година вследствие на секс скандал. Но той направи удивително политическо завръщане и неговата партия " Форца Италия " в този момент е основна част от центристка коалиция, която води в социологически изследвания преди изборите следващата година.

81-годишният Берлускони съобщи, че в случай че неговият блок вземе властта, би желал да види 12 души отвън политиката, назначени в кабинета, като единствено 8 министерства са поверени на политици.

Неговите съдружници, крайнодесните " Северна лига " и " Италиански братя ", евентуално ще попречват предлагането. Трите партии се съгласиха, че която от партиите получи повече гласове през идната година, би трябвало да номинира министър председател а.

" Форца Италия " води на Северна лига в социологическите допитвания, само че те демонстрират, че никоя партия или блок няма да завоюва задоволително гласове, с цел да ръководи независимо, което значи, че в Народното събрание никоя партия няма да има болшинство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР