Силовият министър намекна, че депутат на ГЕРБ няма да може

...
Силовият министър намекна, че депутат на ГЕРБ няма да може
Коментари Харесай

Рашков за доклада на Държавния департамент: Да, моето име е там

Силовият министър загатна, че народен представител на ГЕРБ няма да може да приключи образованието си в Академията на Министерство на вътрешните работи
Министърът на вътрешните работи призна, че неговото име попада в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати. Това стана в отговор на въпрос на депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на комисията по сигурността в Народното събрание.

Тя поска да стане ясно дали силовият министър ще промени метода си на работа.

„ Много се надявам, че този път ще останете до края на съвещанието. Защото когато ви попитах на предходното съвещание за Амнести интернешънъл, вие си тръгнахте. Сега в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати се загатват противозаконни арести, закани към медии. Ще има ли смяна в това отношение, откакто през 2021 година бяхте два пъти длъжностен министър, а от декмври и в постоянен кабинет “, попита Атанасова.

Рашков се опита да уязви депутатите от ГЕРБ, като по думите му противозаконните дейности били осъществени от фрагментите на партията, които в този момент са депутати, а тогава - вътрешни министри.

„ Аз съм длъжностен министър от май 2021 година. Вие отговорете за пребиването на хора в центъра на София. Да, моето име е там. Но е там и по отношение на арести за пазаруване и пласиране на гласове “, отговори Рашков.

Атанасова видя в думите на Рашков операция и му напомни, че очевидно е не запомнил, че за противозаконните дейности на полиците има наложени санкции, само че да не не помни, че това се е случило през 2020 година, а отчетите на Амнести интернешънъл и Държавния департамент се отнасят за 2021 година.

„ Няма да давам отговор на госпожа Атанасова “, съобщи Рашков.

Председателят на ПГ на ГЕРБ настоя силовият министър да отговори и да разяснява дейностите от 2021 година.

„ Аз ви запитвам, за 2021 година. Коментирайте правосъдните решения, които има към този момент по отношение на арестите по време на изборите и акцията по отношение на симпатизанти и членове на ГЕРБ, че са арестувани нелегално. Вече е осведомен и Европейският парламент. Да, господин Рашков, хората отидоха и се оплакаха от дейностите осъществени по отношение на тях “, добави тя.

Тогава Рашков се опита да направи ново подстрекателство, че ГЕРБ са осведомени с пазаруването на гласове.

Имено това предизвика депутатът Манев да помоли ръководителят на комисията Атанас Атанасов да направи забележка на Рашков за вменяването на виновност и да се запише в протокола, че прави внушения.

„ Г-н Манев чудно ми е по какъв начин ще се дипломирате. Как ще си напишете дипломата работа “, зави силовият министър.

Манев беше безапелационен, че Рашков загатва, че той няма да може да приключи образованието си в Академията на Министерство на вътрешните работи и изиска, и това да бъде записано в протокола на комисията.

Малко по-рано към силовия министър бяха заложени въпроси за бежанците и следствията на заканите към Каримански и прокурор от апелативната спецпрокуратура.

Рашков уточни за бежанците, че към този момент „ започнахме да вземаме някои по-различни и по-сериозни мерки”, с цел да може да се усили противодействието на мигрантския напън, който се усилва.

„ За задачата на първо време командироваме чиновници от няколко районни дирекции, с изключение на тези, които са в непосредствена непосредственост Бургас, Хасково и Ямбол. Второ командироваме чиновници на жандармерията и в това число в околните дни, несъмнено по навътре в страната и военнослужещи. Така че ние ще засилим, доколкото страната може да си разреши това, силите които противодействат на този увеличаващ се мигрантски натиск”, съобщи вътрешният министър.

Що се отнася до опасност с СМС към Каримански, Рашков съобщи, че се проверява и се работи дружно с румънски чиновници, само че като цяло има несъвпадения и несъгласия дали е дело жител на северната ни съседка.

„ Това е подготвяно действие “, изрично съобщи той.

За опасността с патрон - писмо против прокурор, той съобщи, че се проверява, само че мъчно щяло да се потвърди „ по какъв начин по този начин в чекмеджето се е озовало писмо, в случай, че не може всеки да влезе в постройката “.

Що се отнася до бежанците от Украйна той не можа да изясни дали и по какъв начин се прави филтър на влизащите и дали ДАНС ги ревизира, само че загатна, че в действителност прави усещане, че има такива със скъпи коли.

„ Направило ни е усещане и на нас в Министерство на вътрешните работи, че някои влизат със скъпи коли, само че това не е образа на всички бежанци “, съобщи Рашков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР