Силно земетресение разлюля Мексико, като се съобщава за сила от

...
Силно земетресение разлюля Мексико, като се съобщава за сила от
Коментари Харесай

Мощно земетресение 7.6 по Рихтер удари Мексико, САЩ обявиха ...

Силно земетресение разклати Мексико, като се оповестява за мощ от 7,4 до 7,6 по Рихтер. Националната сеизмологична работа на страната оповестява за трус от 7,4 по Рихтер в щата Мичоакан в западната част на страната, до тихоокеанското крайбрежие.

Епицентърът е бил на 37 километра югозападно от Акила, покрай границата на щатите Колима и Мичоакан, на дълбочина от 15,1 километра, само че е бил усетен даже в столицата Мексико сити, която е на разстояние най-малко 500 км. Земетресението е записано през вчерашния ден, минути след 13:00 часа локално време.

 



Един човек е умрял вследствие на труса, заяви президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор.  Жертвата е в щата Колима и е била затисната от паднала ограда на търговски център, оповестява Българска телеграфна агенция.

Проехтял е сигнал за паника. Десетки хиляди мексиканци напуснаха в суматоха домовете си и офисите си, и извършиха улиците.

Парадоксално, само че трусът е разлюлял земята единствено час след началото на огромни учения за това по какъв начин мексиканците да реагират при трусове. Всяка година в Мексико се организира сходно обучение. Датата му - 19 септември - не е определена инцидентно.

 

Хората в суматоха излязоха по улиците
На този ден през 1985 година земетресение с магнитуд 8,1 опустоши Централно Мексико и починаха над 10 000 души. На същия ден през 2017 година трус с магнитуд 7,1 още веднъж разклати страната и лиши живота на 369 души.
Трусът е бил усетен освен в Западно Мексико, само че и на други места в страната. Съединени американски щати оповестиха паника за цунами.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР