Сигнализираха ОИК за агитация във фейсбук за определен кандидат за

...
Сигнализираха ОИК за агитация във фейсбук за определен кандидат за
Коментари Харесай

Сигнализираха ОИК-Враца за агитация във фейсбук

Сигнализираха ОИК за пропаганда във фейсбук за избран претендент за кмет на Враца, заяви представителят на комисията Красимир Колев.
Сигналът е постъпил от мъж, показал се за „ наблюдаващ за почтени избори “ от друго обитаемо място. Той съобщил, че в интернет имало пост с пропаганда за избран претендент за кмет на града. При инспекцията не е открит нито подобен уебсайт, нито подобен пост. По думите на Колев е имало сходна група, само че във фейсбук. Колев разясни, че обществената мрежа не се приема за медия и в този случай нарушаване няма.
До момента комисията е разгледала няколко сигнала, само че нарушавания не са открити. Това, че бюлетините не се късат по перфорацията всякога не опорочава вота и не го прави нереален, акцентира Колев. Според различен сигнал, членовете на две комисии задавали въпрос за кой избор да дадат бюлетина, само че при инспекцията не е открито сходно изказване.
Колев разяснява и интереса на членовете на СИК от общината към образованието, проведено от ОИК във връзка с организацията на изборния ден. По думите му от 1036 членове за образованието са се записали 700.
„ В края си направих труда да ги преброя – бяха останали 140. Представих най-важната част, обвързвана с изборите, не ми зададоха нето един въпрос “, разяснява още Колев.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР