Сигнали на стрес, които тялото ви изпраща, когато сте претоварени

...
Сигнали на стрес, които тялото ви изпраща, когато сте претоварени
Коментари Харесай

Ако тялото е стресирано, то изпраща сигнали

Сигнали на стрес, които тялото ви изпраща, когато сте претрупани душевен или физически

Динамичният темп на живота, когато доста събития могат да се случат за един ден, постоянно води до стрес. Той се трансформира в наш непрекъснат сателит, заради което стопираме да го виждаме. Въпреки това, тялото безусловно ще реагира на положение на душевен или прочувствен стрес, породен от неподходящите условия.

Физически и прочувствени сигнали на стрес
Има редица физически и душевен признаци, които допускат, че стресът ни въздейства, макар напъните ни да се успокоим. Обърнете внимание на физическите прояви.

Акне по тялото
Пъпките се появяват първо на лицето, тъй като в положение на възбуденост постоянно допираме лицето си с мръсни ръце. Акнето се появява и по врата.

Косопад
Продължителният стрес или острият прочувствен изблик водят до смяна в космените фоликули, косата не получава съответно поддържане и стартира да пада.

Главоболие
Стресът води до бодърствуване, дехидратация и нараснала консумация на сладкиши или алкохол, което от своя страна способства за появяването на главоболие. Вярно е и противоположното: колкото по-често ви боли главата, толкоз по-високо е равнището на стрес.

Чести настинки и инфекциозни болести
Намаленият имунитет “отваря вратата ” към тялото на доста вируси и бактерии.

Нарушение на работата на стомашно-чревния тракт
Излагането на стрес може да аргументи запек или диария, болки в стомаха или отичане на корема.

Безсъние
Претоварването с работа, непрекъснатото решение на нови и нови задания и тревогата не дават опция за отмора преди лягане, което води до бодърствуване. И това може да докара до спад на силата и липса на мощ на идващия ден.

Промени в апетита
Могат да настъпят крайности: или цялостна липса на вкус, или непрекъсната консумация на храна без насищане.

Вижте още: Сметанова торта с крем-желе

Има и прочувствени промени в държанието на човек, изложен на непрекъснат стрес. Той става придирчив, елементарно уязвим, постоянно депресиран или под напрежение, мъчно му е да се отпусне.

Ако забелязвате тези признаци у себе си, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор, с цел да се справите със напрежението с по-малко загуби. Важни са вярното хранене, постоянният сън и физическата интензивност.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР