Сигналът за грабеж е бил много часове преди инцидента. Той

...
Сигналът за грабеж е бил много часове преди инцидента. Той
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Полицай има право да стреля по беглец, извършил насилствено престъпление

„ Сигналът за обир е бил доста часове преди случая. Той става към 5:30 ч. сутринта, което е 4-5 часа по-късно. Това е доста значим подробност, защото съгласно закона за Министерство на вътрешните работи служителят има право да стреля по бягащ нарушител, направил принудително закононарушение, само че има експлицитна възбрана, че нямаш право да стреляш по някой, който бяга, само че не е направил такова закононарушение и не основава непосредствена опасност за хора “, сподели Филип Гунев, някогашен зам.-министър на вътрешните работи в предаването „ Тази заран “.

„ Светльо в никакъв случай не е бил обвинен, обвинен и арестуван за такива неща “, споделя майка му Мария Богданова

По думите му служителят на реда, прострелял смъртоносно 18-годишен юноша, може да е знаел, че точно той е направил обир и нахлуване.

„ Има подаден сигнал по-късно след девойките, които са нападнати, от охранител, че три маскирани лица влизат в обект. Считам, че полицейските чиновници са подходили вярно на терен “, сподели юрист Иво Найденов.

При среднощното гонене имаше и пукотевица, след която един от тримата маскирани умря

„ Който и човек да е следователно малко мъчно би могъл да осмисли всички елементи и да реши по какъв начин тъкмо да работи, с цел да не наруши нищо, само че и да извърши дълга си. Той употребява целия набор от пълномощия, които има. Ако на следващия ден се окаже, че не е работил задоволително уверено, тогава ще има други въпроси “, разяснява проф. Калин Гайдаров, някогашен шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР