Сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и до Комисията

...
Сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и до Комисията
Коментари Харесай

Възраждане внесе сигнал до управителя на БНБ и до КПКОНПИ за конфликт на интереси с Андрей Гюров

Сигнал до шефа на Българска народна банка Димитър Радев и до Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) относно хипотетичен спор на ползи и несъответственост с подуправителя на ръководство „ Емисионно “ Андрей Гюров, е внесъл депутатът от „ Възраждане “ Димо Дренчев. Това стана известно от негов брифинг пред публицисти в Народното събрание. 

Гюров по едно и също време е бил и в Изпълнителния съвет на политическа партия „ Продължаваме промяната “, и подуправител на Българска народна банка, сподели Дренчев и добави, че е взел участие и в предизборни събития на партията – нещо, което по думите му е неприемливо. По същото време, а може би и все още, той към момента е в Управителния съвет на неправителствена организация, извършваща и комерсиална активност, което също не може да бъде без позволение на Управителния съвет на Българска народна банка, защото той има право да прави само преподавателска активност, уточни депутатът.

Всичко това са от дълго време известни обстоятелства, по тях има сигнали. Лошото е, че нищо не се случва, а получихме и сигнал през вчерашния ден, че Гюров взе участие към момента в ръководството на ООД-та, в това число такова, което се занимава с търговия на цветни метали, което пък е жесток спор на ползи по отношение на позицията му на подуправител на Българска народна банка, сподели Дренчев.

Искам да не останат противоречиви въпроси, бил ли е той в спор на ползи, бил ли е в несъответственост, в случай че е бил – да бъдат взети ограничения, в случай че не е бил - да се почисти името на Българска народна банка, с цел да не стои този въпрос провесен, и да се почисти и последната информация, която сме подали за присъединяване му и в търговски сдружения, търгуващи с цветни метли, сподели още Дренчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР