Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен коментира днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен коментира днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен коментира поведението на АзГ във връзка с обвинения срещу евродепутат

П редседателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява през днешния ден държанието на немската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), която откри предизборната си акция за юнските избори за Европейски парламент , съобщи ДПА, като разясни, че партийните прояви са били засенчени от шпионски кавги и съмнения за пазаруване на непознато въздействие.

Водещият претендент на АзГ Максимилан Кра, който е евродепутат, пропусна старта на акцията през вчерашния ден, по-малко от седмица откакто негов непосредствен помощник бе задържан по обвинявания в шпионаж в интерес на Китай.

ДПА показва, че понастоящем против самия Кра се води авансово следствие от немската прокуратура за хипотетично приемане на заплащания от Русия и Китай и се ревизира дали тези заплащания са повлияли на работата му в Екологичен потенциал.

" Първо защитен от управлението, а по-късно прикрит от управлението - какво ще кажете АзГ най-сетне да излезе и да каже истината? ", попита Фон дер Лайен през днешния ден на демонстрация с представители на младежката организация на

десноцентристкия немски Християндемократически съюз (ХДС)  в град Аахен.

ДПА отбелязва, че водачите на АзГ са решили да бъдат солидарни с Кра макар абсурда, само че са отстранили името му от афиша за събитието, с което бе открита предизборната акция на крайнодясната партия.

Фон дер Лайен разкритикува и предлагането на АзГ Германия да се отдели от Европейски Съюз. Ако това се случи, немската стопанска система ще пострада съществено, съобщи председателката на Европейска комисия, като се базира на проучване на Германския стопански институт.

Според изчисленията на института по този начин нареченият " Декзит " (от от Deutschland - Германия на немски език, и Exit - овакантяване на английски) би коствал 10% от Брутният вътрешен продукт на страната, означи Фон дер Лайен, представена от ДПА.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР