Сифан Хасан записа името си в историята на леката атлетика

...
Сифан Хасан записа името си в историята на леката атлетика
Коментари Харесай

Тя успя! Сифан Хасан направи нещо невиждано

Сифан Хасан записа името си в историята на леката атлетика с неповторим дубъл. Представителката на Холандия сграбчи купата в бягането на 1500 метра на Световното състезание в Доха с връх на шампионатите на планетата и шесто най-силно време в историята - 3:51.95 минути. Тя към този момент имаше един златен орден от Доха - в бягането на 10 000 метра.

Олимпийската шампионка от Рио 2016 и международна от Лондон 2017 Фейт Кипьегон се пребори за сребърното отличие с народен връх на Кения - 3:54.22 минути. Бронзовият орден пък отива в ръцете на Гудай Цегаф от Етиопия, която записа най-хубаво персонално достижение в кариерата си - 3:54.38. Шелби Хулахан пък счупи върха на Северна Америка с 3:54.99, само че остана на четвърта позиция.

Хасан не остави никакви шансове на съперничките си, като поведе рано, а в последните 600 метра усили още повече преднината си пред преследвачките. Така тя направи нещо невиждано досега, катос тана първата атлетка в историята със злато на 10 000 метар и 1500 метра от едно международно състезание.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ФИНАЛА НА 1500 МЕТРА ПРИ ЖЕНИТЕ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР