Швейцарският национал Джердан Шакири беше един от хората, които поеха

...
Швейцарският национал Джердан Шакири беше един от хората, които поеха
Коментари Харесай

Швейцарски национал: Бях слаб, защото купонясвах много с Ливърпул

Швейцарският национал Джердан Шакири беше един от хората, които поеха виновността за загубата с 1:3 от Португалия в полуфинала от Лигата на нациите . 27-годишният състезател съобщи, че сериозният ваучър в клубния му Ливърпул във връзка спечелването на Шампионската лига е повлияло върху представянето му против Кристиано Роналдо и компания.

Хеттрик на CR7 прати „ мореплавателите” във финала на новосъздадения от УЕФА шампионат, където ги чака спечелилия всред Англия и Холандия, които играят през днешния ден от 21,45 часа.

Шакири остана неизползвана запаса за мърсисайдци във финала против Тотнъм, извоюван с 2:0, само че очевидно е бил много деен в празненствата, които продължиха през огромна част от идващия ден. На 2 юни 750 хиляди души излязоха на улиците в Ливърпул, с цел да посрещнат новия клубен европейски първенец, а парадът продължи над 4 часа.

Срещу Португалия Шакири игра цялостни 90 минути, като несъмнено не беше решаващата фигура, каквато нормално е за националния си отбор. „ Никак не ми беше елементарно, тъй като сами чувате моя глас. Невинаги се появява”, разяснява играчът.

„ Беше в действителност прелестно и хубаво да честваме с почитателите. След 14 години още веднъж спечелихме трофея, по тази причина беше особено и в никакъв случай няма да забравим този миг.”

„ Роналдо може би също не изигра най-хубавия си мач, само че вкара три гола и на процедура реши дуела. Да, един клиничен Кристиано Роналдо реши мача. Невинаги самичък футболист може да прави нещо такова, но той е един от най-хубавите в света и го сподели против нас.”

Колкото до бъдещето си в Ливърпул, Шакири съобщи: „ Мениджърът (Юрген Клоп – б.р.) разполага с голям брой положителни варианти и би трябвало да реши кой ще играе. Знаех още преди прехвърлянето си, че конкуренцията ще бъде доста здрава. Имам дълготраен договор и несъмнено ще остана.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР