Швейцарската боксова федерация напусна Международната боксова асоциация (IBA), съобщиха от

...
Швейцарската боксова федерация напусна Международната боксова асоциация (IBA), съобщиха от
Коментари Харесай

Швейцарската боксова федерация напусна IBA

Швейцарската боксова федерация напусна Международната боксова асоциация (IBA), оповестиха от централата.

" Съветът на Швейцарската боксова федерация реши неотложно да се отдръпна от IBA и да се причисли към Световния бокс (World Boxing). Това решение влиза в действие неотложно, само че предстои на следващо утвърждение от срещата на делегатите. Причината за това е изказването на Международния олимпийски комитет, че IBA към този момент няма да може да провежда олимпийските надпревари по бокс на Игрите в Париж 2024, в това число квалификационни надпревари. Масовите обвинявания в корупция и етични нарушавания са другата причина за това решение ", се споделя в изказването.

През 2019 година МОК лиши IBA от нейния статут, защото организацията беше изправена пред финансова и управническа рецесия. МОК изиска промени от интернационалната федерация, само че някои от настояванията към момента остават неизпълнени. Във връзка с наказването задачата по организирането на олимпийските надпревари на Игрите в Париж 2024 беше поета от МОК. Също по този начин беше решено боксът да не бъде включен в програмата на Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис за момента.

На 5 октомври IBA, чийто президент е руснакът Умар Кремльов, анулира наказването на съветските и беларуски боксьори и те към този момент имат право да се състезават на интернационалната шампионати с националните си знаци. В тази връзка боксовите федерации на Англия, Съединени американски щати, Полша, Швейцария, Нидерландия, Ирландия, Чехия, Канада и Украйна отхвърлиха присъединяване на Световните шампионати за мъже и дами.

На 26 април Федерацията по бокс на Съединени американски щати разгласи, че се отдръпва от IBA и кандидатства за участие в Световния бокс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР