Шведският производител на автомобили Polestar и специалистът по батерии StoreDot

...
Шведският производител на автомобили Polestar и специалистът по батерии StoreDot
Коментари Харесай

Polestar 5 презарежда от 10 до 80 % в рамките на десет минути! - видео

Шведският производител на коли Polestar и експертът по акумулатори StoreDot работят върху скоростта на зареждане със забележителни резултати: първообраз на Polestar 5 беше зареден от 10 до 80 % единствено за 10 минути.

Вече годният за придвижване първообраз демонстрира непрекъсната мощ на зареждане, която стартира от 310 кВт и се покачва до пикова стойност от над 370 кВт в края на процеса на зареждане. Това е първата в света проява на извънредно бързо зареждане от 10 до 80 % в границите на 10 минути, употребявайки доминирани от силиций кафези в изправно транспортно средство, а не обособени кафези в лабораторна среда, споделиха от Polestar.

Специалната батерия с потенциал от 77 кВтч, която евентуално може да бъде увеличена до най-малко 100 кВтч, може в бъдеще да усили пробега на междинен електромобил с 320 километра в границите на 10 минути.



Тестът XFC е създаден от инженерите на Polestar и StoreDot, с цел да даде доказателство за технологията за акумулатори XFC, която може да се употребява в бъдещи коли Polestar. Новата XFC технология на StoreDot употребява доминирани от силиций кафези с енергийна компактност, сравнима с тази на най-съвременните NMC кафези. Те не изискват специфични охладителни системи в автомобила.

Модулите на пробната XFC батерия имат структурна функционалност, която усъвършенства механичните свойства и способността за изстудяване. В същото време тежестта се резервира или даже понижава. Високата рециклируемост и лесната поддръжка са от първостепенно значение при дизайна на опаковките.

При батериите, налични сега на пазара за електрически транспортни средства, скоростта на бързо зареждане може да варира доста според от равнището на зареждане на батерията и от време на време може да спадне доста с увеличение на равнището на зареждане. По време на теста Polestar означи нарастване на скоростта на зареждане от 310 кВт при 10 % до над 370 кВт при 80 % положение на зареждане.

Това показва, че технологията обезпечава непрекъсната скорост на зареждане без обилни промени в скоростта или успеваемостта, когато лидерът вземе отмора в границите на този диапазон.

StoreDot е приет за пионер и международен водач в батериите за извънредно бързо зареждане (XFC) за електрически транспортни средства, които преодоляват основни бариери пред необятното приемане на електрически транспортни средства - пробега и безпокойството при зареждане. Компанията твърди, че е направила гражданска война в обичайна литиево-йонна батерия посредством иновация и синтез на патентовани органични и неорганични съединения.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР