Най-успешната волейболистка на Марица (Пловдив) - либерото Жана Тодорова, остава

...
Най-успешната волейболистка на Марица (Пловдив) - либерото Жана Тодорова, остава
Коментари Харесай

Звездата на Марица няма да напуска клуба

Най-успешната волейболистка на Марица (Пловдив) - либерото Жана Тодорова, остава в родния си клуб и през новия сезон, оповестиха " жълто-сините ".

Тя ще бъде част от състава на Марица и през сезон 2024/2025 за борбите в Шампионска лига, Националната волейболна лига за дами (НВЛ) и Купата на България.
 Официално: Треньор от Турция пое Марица
Официално: Треньор от Турция пое Марица

От клуба потвърдиха раздялата с Борислав Крачанов

Тодорова е единствената волейболистка на шампионките, която печели седем следващи шампионски трофеи в НВЛ. Общо пловдивчанката е ставала 8 пъти първенец на България с маричанки. С клуба победи шест пъти в в шампионата за Купата на България и един път завоюва Суперкупата на страната. Тя е и най-титулуваната волейболистка на Марица с цели 15 трофея.

Жана Тодорова е част от първата шампионска купа на Марица през 2015-а година и първото влизане в групите на Шампионската лига през сезон 2017/2018. С екипа на маричанки Жана взе участие пет пъти в групите на Шампионската лига. Става част и от състава, постигнал първата историческа победа в груповата фаза на шампионата, първата победа като посетител и серията от три следващи триумфа в групите на най-силния евротурнир в света..

С националния тим на България е участничка на едно Световно състезание през 2018-а година и на четири Европейски шампионати - през 2013, 2017, 2019 и 2021. Печелила е с националния тим на България два пъти Златната Европейска лига - през 2018 и 2021, както и Купа на кандидатите през 2018-а година. Заради травма Жана беше отвън националния тим, само че през тази година се завърна в представителния отбор на България и е част от състава на Лоренцо Мичели, който взе участие в Лигата на нациите.

В чужбина Тодорова е играла за украинския Прометей (Днипро). С тима, воден от най-успешния старши-треньор в историята на Марица Иван Петков, тя печели требъл - купа, Купа и Суперкупа и играе в групите на Шампионската лига.

Жана Тодорова е първата волейболистка на шампионките през новия сезон 2024/2025.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР